Päivitys mainosverkoston väärinkäyttöä koskevaan käytäntöön (helmikuu 2023)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Haittaohjelmia ja ei-toivottuja ohjelmistoja koskeva Google Ads ‑käytäntö jaetaan toukokuussa 2023 kolmeen osaan: haittaohjelmat, vaarantuneet sivustot ja ei-toivotut ohjelmistot. Päivitetyt käytännöt tulevat voimaan 9.5.2023, ja ne pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön noin neljän viikon kuluessa. Käytäntömuutosten voimaantuloon asti Google valvoo nykyisen haittaohjelmakäytäntönsä noudattamista.

Mikä muuttuu?

• Haittaohjelmat: Haittaohjelmia koskevaa käytäntöä kiristetään siten, että siinä kielletään sellaisten haitallisten ohjelmistojen eli haittaohjelmien tahallinen levittäminen, jotka voivat vahingoittaa tietokoneita, laitteita tai verkkoja tai saada niihin luvattoman pääsyn. Tämä kielto koskee mainoksiasi ja ohjelmistoja, jotka ovat sivustollasi tai sovelluksessasi tai joihin on linkki sivustoltasi tai sovelluksestasi. Sillä ei ole merkitystä, mainostetaanko ohjelmistoa Googlen mainontaverkostossa. Haittaohjelmia koskevan käytännön rikkomukset luokitellaan nyt törkeiksi rikkomuksiksi.
  • Vaarantuneet sivustot: Vaarantunut sivusto tarkoittaa sivustoa tai kohdetta, jonka koodia on muunneltu kolmannen osapuolen hyödyksi ilman, että sivuston tai kohteen omistaja tai operaattori on tietoinen siitä, ja usein tavalla, josta on haittaa sivuston käyttäjille. Mainoksillasi ei saa olla kohdetta, joka on vaarantunut tai hakkeroitu. Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.
  • Ei-toivotut ohjelmistot: Emme salli mainoksia ja kohteita, jotka ovat Googlen ei-toivottuja ohjelmistoja koskevan käytännön vastaisia. Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla uuden käytännön vastaisia mainoksia. Tällaiset mainokset tulee poistaa ennen 9.5.2023.

(Julkaistu helmikuussa 2023)