Oppdatering av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (april 2023)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I april 2023 oppdaterer Google de landsspesifikke retningslinjene for helsetjenester og legemidler for Sverige for å tillate at sertifiserte leverandører av telemedisin markedsfører nettapotektjenester. Som en følge av dette kan LegitScript-sertifiserte leverandører av telemedisin søke om å få vise helserelaterte annonser.

Sverige

Produkt Er dette tillatt?

Nettapoteker

Ja, bekreftet Tillatt med begrensninger

Google tillater markedsføring av nettapoteker i to tilfeller:

• for apoteker som er registrert hos Läkemedelsverket i Sverige
  • for leverandører av telemedisin som er akkreditert gjennom LegitScripts program for sertifisering og overvåking av selgere av helsetjenester (LegitScript Healthcare Merchant Certification and Monitoring Program), som tilbyr sertifisering for telemedisin til nettsteder som tilbyr digitale helsetjenester og utskriving av resepter

Annonsørene kan ikke markedsføre reseptbelagte legemidler i annonsene, søkeordene eller på landingssidene sine. Finn ut mer om LegitScript-sertifisering – eller søk om å bli sertifisert. Annonsørene må også være sertifisert av Google. Slik søker du.

(Lagt ut i mars 2023)