Otillåten användning av annonsnätverket

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Display & Video 360-användare måste följa denna Google Ads-policy. Fler begränsningar finns i hjälpcentret för Display & Video 360.

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Vi vill att annonser som visas i Googles nätverk ska vara användbara, varierade, relevanta och säkra för användarna. Vi tillåter inte att annonsörer visar annonser, innehåll eller destinationer som försöker lura eller kringgå våra granskningsprocesser.

Nedan följer exempel på vad du bör undvika i dina annonser. Läs om vad som händer om du bryter mot våra policyer.

Skadlig programvara

Skadlig programvara avser programvara som syftar till att skada eller få otillåten åtkomst till en dator, en enhet eller ett nätverk.

Dessa krav gäller dina annonser och eventuell programvara som din webbplats eller app antingen står värd för eller länkar till, oavsett om programvaran marknadsförs genom Googles annonseringsnätverk eller inte. Följande är inte tillåtet:

Avsiktlig distribution av skadlig programvara som kan skada eller ge obehörig åtkomst till en dator, en enhet eller ett nätverk

Exempel (inte uttömmande):

• datorvirus, utpressningsvirus (”ransomware”), maskar, trojaner, spökprogram, tangentloggar, modemkapare, spionprogram, falska säkerhetsprogram och andra skadliga program eller appar
  • tvingade omdirigeringar, till exempel omdirigering till en okänd webbplats som är infekterad med skadlig programvara utan att användaren klickade på annonsen
  • HTML5-annons som stjäl användaruppgifter från en utgivares sida

Vi ser oerhört allvarligt på överträdelser av denna policy. En allvarlig överträdelse av Google Ads-policyn är en överträdelse som är så allvarlig att den är olaglig eller utgör ett allvarligt hot mot våra användare. Vid bedömningen av om en annonsör eller destination bryter mot policyn kan vi granska information från flera källor, som din annons, din webbplats, dina konton och tredjepartskällor.  Om vi upptäcker överträdelser av denna policy stänger vi av dina Google Ads-konton vid identifiering och utan föregående varning, och du får inte annonsera med oss igen. Om du anser att det har skett ett misstag och att du inte har överträtt vår policy kan du överklaga och förklara varför. Vi återställer bara konton som kan uppvisa övertygande omständigheter. Det är därför viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, korrekt och ärlig. Läs mer om avstängda konton.

Utsatt webbplats

En utsatt webbplats är en webbplats eller destination vars kod har manipulerats så att den gynnar tredje part utan ägarens eller operatörens kännedom, ofta på ett sätt som skadar webbplatsanvändarna. Följande exempelscenarier leder till avvisning med felet Utsatt webbplats:

rött kryss Destinationer som har kapats och hackats

Exempel (inte uttömmande): webbplatser som injicerar skript eller kod som överför användardata utan samtycke, till exempel kortbedrägeri, att installera skadlig programvara på slutanvändarenheter, visa popup-annonser, omdirigera användare till andra webbplatser och manipulera användardata utan användarens samtycke, att driva en webbplats med hjälp av ett innehållshanteringssystem med kända säkerhetsbrister som har utnyttjats

Möjliga lösningar

Steg 1 av 4

Kontrollera vilka annonser som avvisades med felet Utsatt webbplats.

1. Gå till Annonser på fliken Annonser och tillgångar i Google Ads.
  2. Lägg till ett filter för Policyinformation: Utsatt webbplats.
    Bild som visar åtgärd på grund av utsatt webbplats
  3. Fortsätt om det finns annonser som avvisades med felet Utsatt webbplats.

Steg 2 av 4

Läs orsaken till avvisningen för att se varifrån innehållet läses in.fd

Ibland visar vi information om utsatta domäner i ditt Google Ads-konto när de påträffas.

GIF som visar hur du ser anledningen till att en annons flaggades som inte kvalificerad.

Granska din webbplats och ta bort all kod som hänvisar till de identifierade domänerna.

Obs! I Hjälp för hackade webbplatser hittar du information om hur du kan åtgärda din webbplats.

Steg 3 av 4

Överklaga annonser via Policyhanteraren.

GIF som visar hur du överklagar en avvisad annons.

Steg 4 av 4

Kontrollera statusen på webbadressen eller den slutliga webbadressen gällande avvisade annonser i Googles externa funktion för kontroll av webbplatsstatus i Säker webbsökning.

Webbplatser inaktiveras i Säker webbsökning om innehållet kan utsätta användare för risk via exempelvis organiska sökträffar. Åtgärda problemet med skadlig programvara på din webbplats och skicka in ett överklagande via Google Search Console för att begära att domänen tas bort från hotlistan i Säker webbsökning. Efter att du har följt de här stegen bör din webbplats/dina målsidor automatiskt aktiveras på nytt för att visa annonser. Kontakta support om dina annonser avvisas trots att du har slutfört processen.

Om du inte kan ändra annonsens destination kan du uppdatera annonsen med en ny destination som följer policyn. När du redigerar annonsen skickas den och dess destination in för ny granskning.

Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Oönskad programvara

Enligt policykraven måste all programvara som din webbplats eller app står värd för (eller länkar till) ge en positiv användarupplevelse. Googles policy för oönskad programvara definierar ett antal grundläggande egenskaper hos programvara som kan ge en negativ användarupplevelse:

• Den är vilseledande och ger ett värdeerbjudande som den inte kan hålla.
  • Användaren luras att installera programvaran eller den seriekopplas vid installation av ett annat program.
  • Användaren får inte reda på alla dess grundläggande och viktiga funktioner.
  • Den påverkar användarens system på oväntade sätt.
  • Den är svår att ta bort.
  • Den samlar in eller överför privata uppgifter utan användarens kännedom.
  • Den grupperas i paket med annan programvara utan att nämnas.

Se till att dina annonser och destinationer inte bryter mot Googles policy för oönskad programvara.

Följande exempelscenarier leder till avvisning med felet Oönskad programvara:

rött kryss Det finns ingen tydlig beskrivning av produkten i din annons eller på din målsida

Exempel (inte uttömmande): ingen information om produkttypen (app, tillägg, programvara) i annonsen eller på målsidan, otydlighet kring vilka funktioner programvaran ger, beskrivningen av programvarans funktioner skiljer sig från de faktiska funktionerna

rött kryss Utelämnande av fullständiga konsekvenser av att installera programvaran

Exempel (inte uttömmande): göra systemändringar eller ändringar i webbläsarinställningarna utan användarens samtycke eller kännedom, försvåra för användare att inaktivera eller avinstallera programvaran, frånvaro av användarvillkor eller slutanvändarlicensavtal, gruppering av programvara eller appar i paket utan användarens kännedom, överföring av privata uppgifter utan användarens kännedom

Möjliga lösningar

Steg 1 av 2

Åtgärda annonsen eller annonsdestinationen

Kontrollera att annonsen innehåller både en produkttyp och en rad med en korrekt beskrivning av produktens funktionalitet.

Se till att annonsdestinationen nämner produkttypen, innehåller en rad med en korrekt beskrivning av produktens funktionalitet och tydligt förklarar de fullständiga konsekvenserna av att installera programvaran, inräknat eventuella ändringar av användarens webbläsare eller inställningar. Upplysningar och ansvarsfriskrivningar gällande de fullständiga konsekvenserna av att installera programvaran måste vara tydliga (placerade på en framträdande plats med rimligt stor teckenstorlek) och skrivna på ett klart och tydligt sätt som är lätt att förstå för alla användare (framför allt sådana som inte har goda kunskaper i datorer eller teknik).

Steg 2 av 2

Överklaga policybeslutet

När du redigerar annonsen skickas den och dess destination in för ny granskning. Om du bara har gjort ändringar på målsidan kan du överklaga berörda annonser genom att klicka på Har gjort ändringar för att följa policyn.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software, by making changes to comply with Google’s policy.

Om du anser att vi har gjort ett misstag kan du överklaga policybeslutet direkt från ditt Google Ads-konto genom att klicka på Överklaga beslut i Policyhanteraren. Efter att vi har bekräftat att både annonsen och annonsdestinationen är tillåtna kan vi godkänna dina annonser.

An animation demonstrating how to appeal a disapproved ad due to unwanted software by disputing the decision.
Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.

Orättvis fördel

Följande är inte tillåtet:

Använda Googles nätverk för att få orättvisa trafikfördelar gentemot andra deltagare i auktionen

Exempel (inte uttömmande): Affiliate-företag som annonserar på Google Ads i strid mot gällande regler för affiliate-program, marknadsför samma eller liknande innehåll från flera konton vid identiska eller liknande sökfrågor, försöker visa mer än en annons i taget för sitt företag, sin app eller webbplats

Obs! Sökorden bör överensstämma med målgruppens sannolika sökavsikt. Varje webbplats eller app som du marknadsför bör erbjuda användarna unikt värde. Undvik till exempel att marknadsföra liknande produkter och priser på flera relaterade destinationer.

Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.
Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Undvikande annonsinnehåll

rött kryss Manipulera annonskomponenter (text, bild, video, domän eller underdomän) i syfte att kringgå identifiering och/eller korrigerande åtgärder.

Exempel (inte uttömmande): felstavning av förbjudna ord eller fraser i syfte att undvika att annonsen avvisas, manipulering av varumärkestermer i annonstext, domän, underdomän eller logotyp i syfte att kringgå begränsningar för användning av varumärket, användning av osynliga UNICODE-tecken i annonser där de inte bidrar med meningsfullt annonsinnehåll, manipulering av bilder eller videor så att de döljer innehåll som bryter mot policy

Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.
Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.

Kringgående av system

Följande är inte tillåtet:

Att medvetet försöka kringgå eller störa Googles annonseringssystem och annonseringsprocesser.

Exempel (inte uttömmande):

• cloaking (att visa olika innehåll för olika användare, inklusive Google) som syftar till eller resulterar i störningar i Googles granskningssystem eller dölja eller försöka dölja överträdelser av Google Ads-policyer, till exempel:
    • omdirigera till icke-kompatibelt innehåll
    • använda dynamisk DNS för att växla sid- eller annonsinnehåll
    • manipulera webbplatsinnehåll eller begränsa åtkomst till så många av dina målsidor att det blir svårt att göra en meningsfull granskning av din annons, din webbplats eller ditt konto
    • använda klickspårare för att omdirigera användare till skadliga webbplatser.

Obs! Cloaking innefattar inte att tillhandahålla anpassat innehåll som tillför faktiskt värde till vissa användare, till exempel olika språkversioner av samma innehåll eller olika varianter av samma innehåll beroende på användarens internetleverantör, förutsatt att produkten fortfarande väsentligen är samma, att innehållsvarianten fortfarande följer Google Ads-policyerna och att Google kan granska en version av innehållet.

• upprepade eller samtidiga policyöverträdelser i något av dina konton, inräknat att använda två eller fler konton för att lägga upp annonser som bryter mot denna eller andra Google Ads-policyer. Ett exempel på detta är att skapa nya domäner eller konton för att lägga upp annonser som liknar annonser som har avvisats i enlighet med denna eller andra Google Ads-policyer.
  • kringgå efterlevnadsmekanismer och upptäckt genom att skapa varianter av annonser, domäner eller innehåll som har avvisats (enligt denna eller andra Google Ads-policyer) eller använda tekniker för att dölja sexuellt explicit innehåll i text, bilder eller videor
  • försöka använda Google Ads-systemet igen efter ett tidigare beslut om avstängning genom att skapa nya konton för att registreras i systemet på nytt
  • missbruka produktfunktionerna i Google Ads för att visa innehåll som inte följer våra policyer och/eller få ytterligare trafik
  • skicka in falsk information som ett led i våra verifieringsprogram.

Vi ser oerhört allvarligt på överträdelser av denna policy. En allvarlig överträdelse av Google Ads-policyn är en överträdelse som är så allvarlig att den är olaglig eller utgör ett allvarligt hot mot våra användare. Vid bedömningen av om en annonsör eller destination bryter mot policyn kan vi granska information från flera källor, som din annons, din webbplats, dina konton och tredjepartskällor.  Om vi upptäcker överträdelser av denna policy stänger vi av dina Google Ads-konton vid identifiering och utan föregående varning, och du får inte annonsera med oss igen. Om du anser att det har skett ett misstag och att du inte har överträtt vår policy kan du överklaga och förklara varför. Vi återställer bara konton som kan uppvisa övertygande omständigheter. Det är därför viktigt att du tar dig tid att vara noggrann, korrekt och ärlig. Läs mer om avstängda konton.

Obs! Vi kan vidta åtgärder på annonsörers konton utifrån till exempel varningar om regelöverträdelser, förlikningar eller beslut om en annonsörs affärspraxis eller direkta klagomål från användare eller företag.

Policyer mot spam i Googles webbsökning

Följande är inte tillåtet:

rött kryss Agera på sätt som strider mot policyerna mot spam i Googles webbsökning

Exempel (inte uttömmande): instoppade sökord, cloaking, vilseledande omdirigeringar, öppningssidor, spam på sociala nätverkstjänster

Överträdelser av denna policy resulterar i att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av. Läs mer om avstängda konton.
Läs om hur du åtgärdar en avvisad annons eller tillgång.