Oppdatering av retningslinjene om farlige produkter eller tjenester og for helsetjenester og legemidler (desember 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

20. januar 2023 oppdateres retningslinjene i Google Ads om farlige produkter eller tjenester og for helsetjenester og legemidler. Oppdateringen innebærer at det blir tillatt å markedsføre FDA-godkjente legemidler med cannabidiol (CBD) og topikale hampbaserte CBD-produkter der THC-innholdet ikke overstiger 0,3 %, i California, Colorado og Puerto Rico. Enkelte formater, deriblant YouTube-toppannonser, kommer ikke til å være kvalifisert for annonselevering. CBD fjernes fra listen over ikke-godkjente legemidler og kosttilskudd. Annonser som markedsfører andre CBD-baserte produkter, for eksempel kosttilskudd, tilsetningsstoffer til mat og inhalasjonsmidler, er fortsatt ikke tillatt.

I USA kan bare topikale CBD-produkter som er sertifisert av LegitScript, markedsføres på Google. I henhold til sertifiseringen må annonsører som ønsker å markedsføre slike produkter, (1) levere inn produktprøver, slik at THC-verdien kan testes opp mot de tillatte grenseverdiene, og (2) levere en analyseattest fra en tredjepart til LegitScript. LegitScript sertifiserer ikke FDA-godkjente legemidler med CBD.

LegitScript krever et gebyr for å behandle søknader og kontrollere søkere. For å finne ut mer om LegitScript-sertifisering og sende en søknad går du til LegitScript-nettstedet. Annonsører kan søke om sertifisering umiddelbart.

LegitScript-sertifiserte annonsører for CBD-baserte rusmidler og FDA-godkjente legemidler med CBD må deretter sertifiseres av Google før de kan begynne å annonsere. Annonsører kan søke om Google-sertifisering etter at skjemaet blir publisert 20. januar 2023.

(Lagt ut i desember 2022)