Opdatering af politikkerne vedrørende farlige produkter og tjenester samt sundhed og medicin (december 2022)

Google stiller oversatte versioner af vores Hjælp til rådighed, selvom de ikke er beregnet til at ændre indholdet af vores politikker. The English version is the official language we use to enforce our policies. To view this article in a different language, use the language dropdown at the bottom of the page.

Den 20. januar 2023 bliver Google Ads-politikkerne vedrørende farlige produkter og tjenester samt sundhed og medicin opdateret, hvilket indebærer, at det bliver tilladt at promovere FDA-godkendte lægemidler, som indeholder CBD (cannabidiol), og topiske, hampafledte CBD-produkter med et maksimalt THC-indhold på 0,3 % i Californien, Colorado og Puerto Rico. Visse formater, f.eks. YouTube-masthead, er ikke kvalificerede til visning. CBD bliver fjernet fra listen Ikke-godkendte lægemidler og kosttilskud, men det er fortsat ikke tilladt at vise annoncer, der promoverer andre CBD-baserede produkter, heriblandt kosttilskud, fødevaretilsætningsstoffer og produkter til inhalering.

I USA er det kun topiske CBD-produkter, som er blevet certificeret af LegitScript, der må promoveres på Google, og der kan kun opnås certificering, hvis følgende krav vedrørende de produkter, der annonceres for, er opfyldt: (1) Der skal indsendes prøver af produktet med henblik på test for overholdelse af de lovpligtige THC-grænser, og (2) der skal indsendes et analysecertifikat fra tredjepart til LegitScript. Der kan ikke opnås LegitScript-certificering af FDA-godkendte lægemidler, som indeholder CBD.

LegitScript opkræver et gebyr for behandling og kontrol af ansøgere. Annoncører kan gå til LegitScripts website for at få flere oplysninger om LegitScript-certificering og indsende en ansøgning, og der kan ansøges om certificering med det samme.

LegitScript-certificerede annoncører, der annoncerer for rusmidler, som indeholder CBD, og FDA-godkendte lægemidler, som indeholder CBD, skal desuden certificeres af Google, inden de kan begynde at annoncere for de pågældende produkter. Annoncører kan anmode om at blive certificeret af Google fra og med den 20. januar 2023, hvor formularen offentliggøres.

(Opslået i december 2022)