Merknad om endringer i retningslinjene for offentlige dokumenter og tjenester i mars 2023 (november 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I mars 2023 oppdaterer vi Google Ads-retningslinjene for offentlige dokumenter og tjenester for å tillate at offentlig autoriserte leverandører kan markedsføre offentlige dokumenter og tjenester. Vi begynner å håndheve disse oppdaterte retningslinjene i mars 2023, men opplyser allerede i januar om opptrappingen til datoen når retningslinjene får full kraft og effekt.

I mars 2023 oppdaterer vi retningslinjene for offentlige dokumenter og tjenester for å tillate at offentlig autoriserte leverandører – i tillegg til offentlige leverandører – kan markedsføre offentlige dokumenter og tjenester. Hvis myndighetene har gitt deg autorisasjon til å besørge et offentlig dokument eller en offentlig tjeneste og denne autorisasjonen vises åpent på nettstedet til den aktuelle myndigheten, kan du søke om bekreftelse fra Google. Hvis du blir sertifisert, kan du markedsføre offentlige dokumenter og tjenester.

Vi skal fjerne den nåværende definisjonen av utpekt leverandør i disse retningslinjene, som sier at en annonsør kan anses som en utpekt leverandør hvis den opprinnelige leverandøren (myndigheten) offisielt har utpekt eller hyret inn vedkommende til å levere visse produkter eller tjenester – som vanligvis leveres eller tidligere ble levert av myndigheten selv – på deres vegne. Annonsører som allerede er utpekte leverandører i henhold til de nåværende retningslinjene, innfrir kravene til offentlig autoriserte leverandører og kan fortsette å kjøre annonser.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar sperring av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

(Lagt ut i november 2022)