Ilmoitus muutoksista, jotka tehdään viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskevaan käytäntöön maaliskuussa 2023 (marraskuu 2022)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskeva käytäntö päivitetään maaliskuussa 2023 niin, että viranomaisen valtuuttamat palveluntarjoajat saavat mainostaa viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita. Päivitetty käytäntö tulee voimaan maaliskuussa 2023, ja tammikuussa 2023 ilmoitamme, milloin se pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön.

Viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita koskeva käytäntö päivitetään maaliskuussa 2023 niin, että viranomaispalveluntarjoajien lisäksi myös viranomaisen valtuuttamat palveluntarjoajat saavat mainostaa viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita. Jos viranomainen on valtuuttanut sinut tarjoamaan viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita ja valtuutuksesta kerrotaan avoimesti viranomaisen verkkosivustolla, voit hakea Googlelta mainontalupaa. Jos saat mainontaluvan, voit mainostaa viranomaisasiakirjoja ja ‑palveluita.

Poistamme käytännöstä nykyisen valtuutetun palveluntarjoajan määritelmän, jonka mukaan mainostaja katsotaan valtuutetuksi palveluntarjoajaksi, jos alkuperäinen palveluntarjoaja (eli viranomainen) on virallisesti valtuuttanut sen tarjoamaan puolestaan tiettyjä tuotteita tai palveluita, joita viranomainen on yleensä tai aiemmin tarjonnut itse. Mainostajat, jotka ovat tämänhetkisen käytännön perusteella valtuutettuja palveluntarjoajia, täyttävät jatkossakin viranomaisen valtuuttaman palveluntarjoajan vaatimukset ja voivat jatkaa mainostamista.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

(Julkaistu marraskuussa 2022)