Onnauwkeurige en onduidelijke advertentietekst

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake onnauwkeurige en onduidelijke advertenties wordt rond midden mei gewijzigd. De wijziging verbiedt het gebruik van telefoonnummers in advertentiekoppen en in Sitelinks-extensies voor tekstadvertenties. Deze wijziging geldt voor alle landen. We hebben deze beslissing genomen om nogmaals duidelijk te maken dat volgens ons gebruikers altijd moeten weten naar welke site ze worden gebracht nadat ze op een van onze advertenties hebben geklikt. Telefoonnummers in de advertentiekop met hyperlink of Sitelinks-extensie van een tekstadvertentie zijn verwarrend voor gebruikers die mogelijk verwachten dat ze het telefoonnummer automatisch bellen in plaats van dat ze naar een website worden geleid. Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de pagina voor het beleid inzake onnauwkeurige en onduidelijke advertenties bijgewerkt om deze wijziging te weerspiegelen.
(Gepubliceerd op 3 mei 2011)