Rahoituspalvelujen mainonta Brasiliassa, Intiassa ja Portugalissa (lokakuu 2022)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Siirrämme uusien rahoituspalvelutodennusta koskevien vaatimusten täytäntöönpanoa

Google ilmoitti aiemmin lisäävänsä rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön uusia todennusvaatimuksia mainostajille, jotka kohdistavat mainoksia Brasiliaan, Intiaan tai Portugaliin. Ilmoituksessa kerrottiin, että mainostajat, jotka eivät ole tehneet todennusta 17.10.2022 mennessä, eivät voi enää mainostaa rahoituspalveluita kyseisissä maissa. Olemme nyt päättäneet siirtää uusien vaatimusten täytäntöönpanoa 24.1.2023 asti. Päivitetty käytäntö tulee voimaan 24.1.2023, ja se pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön noin neljän viikon kuluessa.

24.1.2023 alkaen mainostajat, jotka eivät ole läpäisseet uutta todennusmenettelyä, eivät saa enää mainostaa rahoituspalveluja näissä maissa.

Kun Google alkaa soveltaa käytäntöä 24.1.2023, rahoituspalvelujen mainostaminen Brasiliassa, Intiassa tai Portugalissa edellyttää, että mainostaja 1) saa kolmannen osapuolen todennuksen ulkoisen käytäntökumppanimme G2:n kautta ja sen jälkeen 2) hakee Googlelta todennusta rahoituspalvelumainontaa varten. Kolmannen osapuolen todennusmenettelyn yhteydessä G2 pyytää mainostajan rekisteröintinumeroa ja kysyy muun muassa, millaisia rahoituspalveluja mainostaja tarjoaa ja onko tällä lupa tarjota kyseisiä palveluita. Mainostajan on osoitettava, että asiaankuuluva rahoituspalvelujen sääntelyviranomainen on antanut mainostajalle suoran valtuutuksen rahoituspalvelujen tarjoamiseen tai että mainostaja on vapautettu kyseisestä vaatimuksesta. Kun mainostaja on saanut G2:lta kolmannen osapuolen todennuksen, hänen on haettava Googlelta todennusta rahoituspalvelumainontaa varten käyttämällä G2:lta saamaansa yksilöllistä kolmannen osapuolen vahvistuskoodia. Ulkoinen käytäntökumppanimme G2 alkoi käsitellä rahoituspalvelutodennusta koskevia hakemuksia 16.8.2022.

Seuraavissa linkeissä on lisätietoa uusista rahoituspalveluja koskevista todennusvaatimuksista ja todennuksen aloittamisesta:

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla uuden käytännön alaisia rahoitustuotteiden tai ‑palveluiden mainoksia. Jos on, suorita todennusmenettely tai poista tällaiset mainokset, ennen kuin käytäntöä aletaan soveltaa.

Tämän käytännön vastaisuudet eivät johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä. Lue lisää jäädytetyistä tileistä täältä.

(Julkaistu 3.10.2022)