Om verifiering av finansiella tjänster i Spanien

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Med start på de datum som anges här måste annonsörer som vill visa annonser om finansiella tjänster i Spanien verifieras av Google. Detta gäller även för att visa annonser för spanska användare som ser ut att söka finansiella tjänster. Som ett led i verifieringsprocessen måste annonsörer uppvisa att de är licensierade av relevanta auktoriserade regleringsorgan för finansiella tjänster i Spanien, eller att de är undantagna från sådana krav. Du hittar en fullständig lista över relevanta regleringsorgan för finansiella tjänster i Spanien här. Observera att verifieringskravet för finansiella tjänster även innefattar kategorier av finansiella tjänster som inte regleras av dessa regleringsorgan.

Annonsörer som vill verifiera sig måste först inhämta tredjepartsverifiering från vår partner G2. Som ett led i G2:s verifieringsprocess måste annonsörer uppvisa att de har auktoriserats direkt av relevant finansiellt regleringsorgan i Spanien att tillhandahålla finansiella tjänster eller att de är undantagna från detta krav. Efter att annonsörerna har verifierats av G2 måste de ansöka hos Google om verifiering av finansiella tjänster genom att uppge den unika kod för tredjepartsverifiering som de har fått från G2.

Kravet att ansöka om verifiering hos G2 innefattar annonsörer som inte marknadsför finansiella tjänster men som har övertygande skäl att inrikta sig på användare som ser ut att söka finansiella tjänster. Exempel på detta är sökmotorer och e-handelsplattformar. Också annonsörer av finansiella tjänster som är undantagna från eller inte omfattas av kravet att licensieras av relevant finansiellt regleringsorgan måste ansöka hos G2.

Myndigheter behöver inte inhämta tredjepartsverifiering av G2. Myndigheter med en .gob.es-domän ansöker direkt hos Google om verifiering. Myndigheter utan .gob.es-domän kontaktar sin kontoansvariga på Google. Godkända tredjepartsföretag, det vill säga annonsörer vars annonser har godkänts av en auktoriserad annonsör i Spanien, såsom godkända återförsäljare, affiliate-företag och reklambyråer som anlitas för generering av potentiella kunder, behöver inte heller inhämta tredjepartsverifiering hos G2. Godkända tredjepartsföretag kan ansöka direkt hos Google.

Mer information om specifika verifieringsprocesser finns nedan. Verifiering krävs för alla annonsformat och tillgångar. Authorized Buyers som erbjuder finansiella tjänster behöver inte verifiera sig för närvarande. Display & Video 360-konton i Spanien kräver verifiering från och med den 28 november 2023.

Ansökan om verifiering måste skickas in av ett ombud.

Detaljerade verifieringskrav

För att kvalificera sig för verifiering av finansiella tjänster i Spanien måste annonsörer som marknadsför reglerade finansiella tjänster vara auktoriserade av relevant regleringsorgan för finansiella tjänster och genomföra Googles program för identitetsverifiering.

Verifiering av finansiella tjänster i Spanien

Steg 1: Ansök om tredjepartsverifiering hos G2 via det här formuläret.

Notera att företagsinformationen som du uppger under verifieringsprocessen måste vara identisk med de företagsuppgifter som är tillgängliga i relevanta register och arkiv över finansiella tjänster i Spanien.

När du har slutfört steg 1 får du en unik kod som du ska skicka in till Google i steg 3.

Steg 2: Efter att du har ansökt om tredjepartsverifiering hos G2 bör du få en statusuppdatering från Googles verifieringsprogram för annonsörer via e-post. Följ anvisningarna i meddelandet. Obs! Annonsörer som redan har slutfört Googles verifieringsprogram för annonsörer behöver inte göra det igen.

Steg 3: Skicka in den unika koden från G2 till Google via det här formuläret.

Om verifieringen godkänns efter att du har slutfört dessa steg kopplas ett certifikat till ditt Google Ads-konto. Vi informerar dig om statusen på din begäran via e-post. Annonsörer som slutför verifieringsstegen får tillstånd att visa annonser om finansiella tjänster i Spanien och att visa annonser för användare i Spanien som ser ut att söka finansiella tjänster.

Verifieringskrav för Godkänd tredje part

Om du är en godkänd tredjepartsannonsör måste en annonsör som är auktoriserad i Spanien initiera verifieringen åt dig genom att skicka in en lista över domäner eller webbplatser som du använder för att marknadsföra deras tjänster. Därefter kan Google kontakta dig och begära att du påbörjar annonsörsverifiering om du inte redan har slutfört detta verifieringsprogram. Observera att processen uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom verifieringsprocessen.

Om du är en annonsör som är auktoriserad i Spanien och redan har slutfört verifieringen för finansiella tjänster kan du initiera verifiering av en Godkänd tredje part via det här Google-formuläret. Du kan bara initiera verifiering av tredjepartsföretag vars annonser om finansiella tjänster du har godkänt.

Obs! Om du vill lägga till eller ta bort en godkänd tredje part måste du skicka in formuläret på nytt. Du måste omedelbart informera oss om du inte längre godkänner annonser från en tredje part.

Du blir ombedd att skicka in följande information relaterad till de tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster som har koppling till ditt företag:

• kund-id för Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • domäner eller webbplatser som tillhör tredjepartsannonsörer av finansiella tjänster vars annonser du har godkänt
  • intygande av att du godkänner tredjepartsannonsörens annonser om finansiella tjänster.

Verifieringskrav för annonsörer av icke-finansiella tjänster

Om du är en Annonsör av icke-finansiella tjänster som har övertygande skäl att inrikta dig på användare som ser ut att söka finansiella tjänster kan du ansöka om verifiering för finansiella tjänster i Spanien genom vår partner G2 via det här formuläret. Efter att G2 har godkänt din ansökan får du en unik kod som du ska skicka in till Google. Skicka in den unika koden till Google via det här formuläret.

Om ansökan godkänns har du rätt att visa annonser för användare i Spanien som ser ut att söka finansiella tjänster.

Du blir ombedd att uppge följande information till Google i formuläret för verifiering av finansiella tjänster i Spanien:

• kund-id för ditt Google Ads-konto
  • namn på ombudet som ansöker om verifiering
  • din företagsinformation (namn, adress, e-postadress)
  • ditt företags domäner eller webbplatser där du annonserar på Google Ads
  • kortfattad beskrivning av ditt företag och varför du använder sökord relaterade till finansiella tjänster
  • intygande av att du inte kommer att använda detta undantag för att visa Google-annonser om finansiella tjänster.

Efter att vi har granskat din begäran kan Google kräva att du slutförannonsörsverifiering om du inte redan har slutfört detta verifieringsprogram. Observera att processen uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom verifieringsprocessen.

Verifieringskrav för myndigheter

Regleringsorgan för finansiella tjänster i Spanien som har en .gob.es-domän ansöker om verifiering av finansiella tjänster direkt hos Google via detta formulär. Med andra ord behöver regleringsorgan för finansiella tjänster i Spanien som har en .gob.es-domän inte först ansöka om verifiering hos G2. Regleringsorgan för finansiella tjänster i Spanien som inte har en gob.es-domän samt mellanstatliga organisationer kontaktar istället sin kontoansvariga på Google direkt för verifiering.

Verifieringskrav för undantagna annonsörer av finansiella tjänster

Om du är undantagen från eller inte omfattas av kravet på att licensieras av relevant finansiell tillsynsmyndighet kan du ansöka om tredjepartsverifiering hos G2 via det här formuläret. Om G2 fastställer att du är en undantagen annonsör av finansiella tjänster får du en unik kod som du ska skicka in till Google. Skicka in den unika koden till Google via det här formuläret

Efter att vi har granskat din begäran kan Google kräva att du slutför annonsörsverifiering om du inte redan har slutfört detta verifieringsprogram. Observera att processen uppdaterades i mars 2022. Du får ett e-postmeddelande och en avisering i ditt konto som vägleder dig genom identitetsverifieringsprocessen.

När du har slutfört verifieringen får du en bekräftelse och en e-postavisering från Google. Ett certifikat kopplas till ditt Google Ads-konto som ger dig rätt att visa annonser om finansiella tjänster för spanska användare.