Advertenties voor financiële services in Brazilië, India en Portugal (augustus 2022)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Nieuwe verificatievereisten voor bepaalde adverteerders van financiële services

Google updatet het beleid voor financiële producten en services en voert nieuwe verificatievereisten in voor Brazilië, India en Portugal. Adverteerders die het nieuwe verificatieproces niet uiterlijk 17 oktober 2022 hebben afgerond, mogen in deze landen geen advertenties voor financiële services meer weergeven. Google heeft eerder al verificatie voor advertenties voor financiële services ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Australië, Singapore en Taiwan.

Zodra het beleid van kracht is, moeten adverteerders die willen adverteren voor financiële services in Brazilië, India of Portugal (1) externe verificatie verkrijgen via onze externe nalevingspartner, G2, en dan (2) verificatie voor financiële services aanvragen bij Google. Als onderdeel van het externe verificatieproces door G2 vraagt G2 adverteerders onder meer om informatie over het type financiële services dat ze bieden en of ze beschikken over een vergunning om deze services te bieden, evenals hun registratienummer. Adverteerders moeten aantonen dat ze van de relevante regelgevende instantie op het gebied van financiële services rechtstreeks toestemming hebben gekregen om activiteiten op het gebied van financiële services te verrichten of dat ze zijn vrijgesteld van die vereiste. Zodra ze door G2 extern zijn geverifieerd, moeten adverteerders bij Google een aanvraag indienen voor de verificatie voor financiële services via de unieke externe-verificatiecode die ze hebben gekregen van G2. Onze nalevingspartner G2 begint aanvragen rond verificatie voor financiële services 16 augustus 2022 te verwerken.

Bekijk de onderstaande links voor meer informatie over de vereisten voor de verificatie voor financiële services en om de verificatie te starten.

Neem deze beleidsupdate door om na te gaan of uw advertenties onder het toepassingsgebied van het beleid vallen. Als dat zo is, start en voltooi de verificatie van deze advertenties dan voor de handhaving begint of verwijder deze advertenties voor diezelfde datum.

Bij schending van dit beleid krijgt u een voorafgaande waarschuwing voordat uw account wordt opgeschort. We sturen minstens 7 dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing. Meer informatie over opgeschorte accounts vindt u hier.

Gepost op 16 augustus 2022