Uppdatering av policyn gällande certifiering av och upplysningar om annonsörer av abortrelaterade tjänster (juli 2022)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Som en följd av att FDA tog bort kravet på personlig utlämning av abortpiller i december 2021 uppdaterar vi i juli 2022 Google Ads-policyn gällande certifiering av och upplysningar för annonsörer av medicinska aborter och abortpiller. Uppdateringen förtydligar att annonsörer som utför medicinska aborter eller abortpiller men inte i annonsörens egna lokaler kan certifieras som annonsörer som utför aborter. Policyn träder i kraft i juli 2022. Efter detta datum kan sådana annonsörer ansöka om upplysningen ”Utför aborter”.

Aktuell policy:

Annonsörer i Förenade kungariket, Irland och USA som vill visa annonser i samband med sökfrågor relaterade till att göra abort måste först identifiera sig som annonsörer som antingen utför aborter i egna lokaler eller som inte utför aborter. När identifieringen har verifierats blir annonsören certifierad att visa sådana annonser. Google visar automatiskt en av följande upplysningar i annonser om abortrelaterade produkter och tjänster: ”Utför aborter” eller ”Utför inte aborter”. Upplysningen visas i alla sökannonsformat.

Uppdatering av policy:

Vi uppdaterar kvalificeringen för upplysningen ”Utför aborter”. Efter att ändringen har trätt i kraft är också annonsörer som erbjuder medicinska aborter eller abortpiller men inte i annonsörens egna lokaler kvalificerade att visa upplysningen ”Utför aborter”. Detta innefattar till exempel aktörer som är auktoriserade att lämna ut abortpiller via post efter konsultation via telemedicin. För att kvalificera dig för denna upplysning måste din verksamhet ha certifierats som nätapotek enligt vår befintliga policy för sjukvård och läkemedel. Detta uppdaterade alternativ är bara tillgängligt för annonsörer i USA.

Om du vill ha mer information och ansöka om certifiering av och upplysning om abortannonsörer kan du läsa igenom policyn och fylla i ansökningsformuläret för certifiering av abortannonser.

(Upplagt i juli 2022)