Beskyttelse mot annonselevering til tenåringer (august 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Som tidligere kunngjort skal Google styrke tenåringers vern mot annonseeksponering over hele verden ved å innskjerpe reglene for hvilke annonser som kan vises til tenåringer. Tiltakene iverksettes i Google-kontoer som tilhører personer som er over den digitale aldersgrensen, men under 18 år («tenåringer»). Dette kommer i tillegg til tiltakene som allerede er lansert i Europa og Australia. Lanseringen av disse annonseretningslinjene for tenåringer innebærer at vi

• deaktiverer personlig tilpasning av annonser
  • forbyr visning av reklamer i sensitive kategorier

Vi begynner å håndheve disse retningslinjene 15. august 2022. Vi deaktiverer personlig tilpasning av annonser i alle produkter, og filtreringen av annonser skjer innledningsvis på YouTube, i Google Displaynettverk og i Display & Video 360, men også i flere produkter etter hvert. Les gjennom disse retningslinjene for å se hvilke annonsekategorier som kan pålegges begrensninger i forbindelse med tenåringer. Du trenger ikke å gjøre noe selv.

Beskyttende tiltak som har blitt iverksatt tidligere som følge av forskrifter rettet mot barn, deriblant Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), Age Appropriate Design Code (AADC – retningslinjer for vern av barns personopplysninger) og Australia Online Safety Act (AU OSA), gjelder fortsatt der de er relevante.

Lagt ut 15. juni 2022