Uppdatering av policyn för sjukvård och läkemedel (juli 2022)

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I juli 2022 uppdateras Google Ads-policyn Spekulativa och experimentella medicinska behandlingar, cellterapi och genterapi i policyn för sjukvård och läkemedel.

Med uppdateringen tillåts marknadsföring av cell- och genterapi i USA av rättssubjekt som innehar relevant licens eller tillstånd från FDA för att marknadsföra produkten. Rättssubjekt som inte har licens eller tillstånd från FDA får inte heller fortsättningsvis marknadsföra cell- och genterapi i Google Ads.

Vi förtydligar också formuleringarna i policyn för att tillåta annonser om cell- och genterapi globalt som uteslutande är av pedagogisk eller informativ natur, oavsett godkännandestatus från relevant myndighet.

Vi börjar tillämpa policyuppdateringen den 11 juli 2022 och policyn tillämpas fullt ut efter cirka fyra veckor.

(Upplagt den 9 maj 2022)