Oppdatering av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (juli 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I juli 2022 oppdaterer vi delen om spekulativ og eksperimentell medisinsk behandling, celleterapi og genterapi som inngår i retningslinjene for helsetjenester og legemidler i Google Ads.

Med denne oppdateringen tillater vi at FDA-lisensiert eller -godkjent celleterapi og genterapi markedsføres i USA, såfremt enhetene som promoterer dette, innehar den relevante FDA-utstedte lisensen eller godkjenningen som kreves for å markedsføre det aktuelle produktet. Enheter som ikke har FDA-utstedt lisens eller godkjenning, kan heller ikke fremover markedsføre celleterapi og genterapi via Google Ads.

Vi endrer dessuten ordlyden i retningslinjene for å tydeliggjøre at det nå kan vises annonser for celleterapi og genterapi globalt, forutsatt at annonsene utelukkende er av en pedagogisk eller informativ art, og uansett om det foreligger godkjenning til dette fra reguleringsmyndigheter eller ikke.

11. juli 2022 starter vi en gradvis oppdatering av retningslinjene, og full håndhevelse ventes innført i løpet av de neste fire ukene.

(Lagt ut 9. mai 2022)