Oppdateringer av retningslinjene for politisk innhold (mai 2022)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

Denne meldingen gjenspeiler en oppdatering av endringsloggen for retningslinjene for politisk innhold publisert 2. desember 2021.

Unntak fra retningslinjene for valgkampannonser fjernes

Google Ads-retningslinjene for politisk innhold oppdateres for å fjerne eksisterende unntak for produkter, tjenester og nyheter i visse regioner fra retningslinjene for valgkampannonser. Disse endringene trer i kraft i mai 2022. Vi oppdaterer retningslinjene for valgkampannonser i Australia, Brasil, EU, India, Israel, New Zealand, Storbritannia, Taiwan og USA for å fjerne dette unntaket:

Vær oppmerksom på at valgkampannonser ikke omfatter annonser for produkter eller tjenester, herunder annonser som markedsfører salgsvarer med et politisk tema (f.eks. T-skjorter), eller annonser som kjøres av nyhetsorganisasjoner for å fremme dekningen av politiske partier, kandidater eller nåværende folkevalgte.

I mai 2022 blir dessuten retningslinjene for valgkampannonser i India oppdatert med følgende:

Forhåndssertifikater kreves ikke for alle annonser som kjøres av ikke-politiske enheter som markedsfører salgsvarer med et politisk tema (f.eks. T-skjorter), eller annonser som kjøres av nyhetsorganisasjoner for å fremme sin egen nyhetsdekning.

Som følge av disse oppdateringene av retningslinjene er annonsører som ønsker å markedsføre produkter, tjenester eller nyheter med annonseinnhold som omfattes av retningslinjene for valgkampannonser, underlagt alle kravene i retningslinjene, deriblant at de må søke om bekreftelse for kjøring av valgkampannonser for å kunne vise slike annonser.

Nye alternativer for visning av valgkampannonser

Samtidig som vi fjerner unntakene fra retningslinjene for valgkampannonser i mai 2022, tilbyr vi også flere alternativer for levering av valgkampannonser.

For øyeblikket kan valgkampannonser bare vises i den regionen annonseinnholdet omhandler (f.eks. kan annonser knyttet til EU-valg bare vises i EU, mens valgkampannonser knyttet til valg i USA bare kan vises i USA).

Etter denne endringen kan valgkampannonser kanskje vises både i og utenfor regionen annonseinnholdet omhandler (f.eks. kan annonser knyttet til EU-valg vises både i EU og USA), underlagt disse kravene i retningslinjene:

For å kunne kjøre valgkampannonser utenfor den regionen annonseinnholdet omhandler, må annonsøren ha fullført bekreftelse for kjøring av valgkampannonser for den aktuelle regionen. Annonsøren må for eksempel være bekreftet for å kjøre valgkampannonser i Australia for å kunne vise australske valgkampannonser i Australia.

For at en annonsør skal kunne kjøre valgkampannonser utenfor den regionen annonseinnholdet omhandler, må annonsøren ha fullført enten bekreftelse for kjøring av valgkampannonser eller bekreftelse av annonsøridentitet for regionen der annonsøren holder til. Annonsører basert i Storbritannia må for eksempel fullføre bekreftelsesprosessen for Storbritannia for å kunne kjøre newzealandske valgkampannonser i regioner utenfor New Zealand.

Innsynsrapporten for politisk annonsering og bekjentgjørelser i valgkampannonser

I lys av endringene relatert til visning av valgkampannonser oppdaterer vi omfanget av annonser som er underlagt «Betalt av»-bekjentgjørelser og tas med i innsynsrapporten for politisk annonsering. Du finner mer informasjon om innsynsrapporten for politisk annonsering her.

I henhold til de nye leveringsalternativene skal alle valgkampannonser (i de aktuelle formatene) som kjøres av bekreftede valgkampannonsører i regionene der det kreves bekreftelse for kjøring av valgkampannonser, inneholde en «Betalt av»-bekjentgjørelse. Annonser knyttet til EU-valg som vises i USA, kommer for eksempel til å inneholde en «Betalt av»-bekjentgjørelse. Google kommer fortsatt til å kreve at alle valgkampannonser som kjøres i regionen annonseinnholdet omhandler, inneholder en bekjentgjørelse som identifiserer personen som har betalt for annonsene. For de fleste annonseformater genererer Google fortsatt automatisk en «Betalt av»-bekjentgjørelse basert på informasjonen som ble oppgitt under bekreftelsesprosessen.

For å sikre åpenhet overfor brukerne skal Google også i tiden fremover publisere en innsynsrapport for politisk annonsering samt en liste over politiske annonser. I tråd med de nye leveringsalternativene er det bare annonser som faller inn under virkeområdet til retningslinjene for valgkampannonser i regionen de vises i, og som kjøres av bekreftede valgkampannonsører, som for øyeblikket tas med i rapporten. Annonser knyttet til EU-valg som vises i EU og kjøres av en annonsør bekreftet for kjøring av slike annonser, tas med i rapporten. Annonser knyttet til valg i USA som vises i EU og kjøres av en annonsør som er bekreftet for å vise annonser knyttet til EU-valg, tas ikke med.

Endringer i regionale begrensninger for valgkampannonser og annonser for politiske saker i Canada

I mai 2022 blir de regionale begrensningene for valgkampannonser og annonser for politiske saker i Canada oppdatert med følgende:

Disse retningslinjene gjelder ikke for annonser som kanadiske nyhetsorganisasjoner kjører for å markedsføre dekningen av et valg. Retningslinjene omfatter heller ikke annonser der veiledning knyttet til offentlig helse markedsføres i forbindelse med covid-19. Det samme gjelder annonser med informasjon om valgkampprosesser som kjøres av departementer, statsorganer og offentlige etater (f.eks. annonser om samfunnsdeltakelse som kjøres av Elections Canada).

Brudd på Googles retningslinjer for politisk innhold fører ikke til at den aktuelle kontoen sperres umiddelbart. Vi utsteder en advarsel minst 7 dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå disse oppdateringene av retningslinjene og alternativene for annonselevering. Sjekk om noen av annonsene dine berøres av de oppdaterte retningslinjene, deriblant om du har annonser der du markedsfører produkter, tjenester eller nyheter og der annonseinnholdet faller inn under virkeområdet til Googles retningslinjer for valgkampannonser. Hvis dette er tilfellet, må du fullføre bekreftelsen for kjøring av valgkampannonser eller fjerne de aktuelle annonsene innen mai 2022.

(Lagt ut i mai 2022)