Uppdatering av policyn för användarsamtycke i EU (maj 2022)

För att underlätta för våra användare tillhandahåller Google översatta versioner av vårt hjälpcenter. Sådana versioner är dock inte avsedda att förändra innehållet i våra policyer. Den engelskspråkiga versionen är den officiella version vi använder för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

I maj 2022 byter vi namn på policyn Användarsamtycke i EU till Användarsamtycke i Europa för att policyns omfattning ska bli tydligare. Annonsörer måste inhämta lämpligt samtycke från användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Förenade kungariket för cookie-användning eller (vid remarketing) användning av personuppgifter för anpassade annonser. Vi börjar tillämpa denna policy den 11 maj 2022.

Den uppdaterade policyn lyder på följande sätt:

Användarsamtycke i Europa

Följande är inte tillåtet:

Kampanjer som bryter mot vår policy om samtycke till cookies från användare i Europa

Exempel (inte uttömmande): Använda Google Ads-funktioner, som remarketing eller konverteringsspårning, utan att inhämta lämpligt samtycke från användare i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Förenade kungariket för cookie-användning eller (vid remarketing) användning av personuppgifter för anpassade annonser.

Överträdelser av denna policy leder inte till att kontot stängs av omedelbart utan föregående varning. En varning utfärdas minst sju dagar innan kontot stängs av.

Läs igenom detta förtydligande av policyn för att se om någon av dina annonser omfattas av policyn. Ta i så fall bort de annonserna före den 11 maj 2022.

(Upplagt den 10 mars 2022)