Verifiering av företagsverksamhet

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Vad är verifiering av företagsverksamhet?

I syfte att säkerställa en säker och trovärdig annonsupplevelse för våra användare kan annonsörer vara tvungna att genomgå verifieringsprogrammet för annonsörer. Som ett led i detta program kan vi be dig att verifiera information om din företagsverksamhet. Detta kan till exempel vara följande uppgifter om ditt företags

• affärsmodell (till exempel auktoriserad återförsäljare, affiliate, direktleverantör av varor eller tjänster)
  • registreringsinformation
  • produkt-/tjänsteutbud
  • affärsmetoder
  • relationer till annonserade varumärken eller eventuell tredje part.

Google använder informationen du uppger för att verifiera din företagsverksamhet och visa en upplysning med ditt namn, namnet på företaget du företräder och dess adress via en länk i alla annonser som du visar. Läs mer om insyn i annonser.

Vem måste slutföra verifiering av företagsverksamhet?

Alla annonsörer som väljs ut för att slutföra verifiering av företagsverksamhet är skyldiga att göra detta. Utvalda annonsörer meddelas via e-post och en avisering i kontot.

Några exempel på situationer då du kan bli utvald att slutföra verifiering av företagsverksamhet:

• Du visar annonser vid varumärkesrelaterade sökfrågor eller användarsökfrågor inom affärsområden eller branscher som är särskilt utsatta för otillåten användning, ogiltig aktivitet och bedrägeri (till exempel resor, kundservicetjänster, tekniska supporttjänster och finansiella tjänster).
  • Det råder oklarhet kring ditt annonseringsbeteende eller ditt annonsinnehåll har bedömts vara potentiellt vilseledande.
  • Ditt konto har stängts av på grund av överträdelse av våra Google Ads-policyer. Du kan bli ombedd att genomgå verifieringen som ett led i överklagande- och gottgörelseprocessen i samband med kontoavstängning. Ditt konto förblir avstängt tills du har slutfört verifieringsprogrammet.

Personen som ansvarar för att slutföra verifieringen bör vara en kontoadministratör som är bekant med företagets verksamhet och annonseringsrutiner för Google Ads-kontot.

I vissa situationer kan vi pausa annonsörers konton omedelbart när verifieringsprogrammet för annonsörer påbörjas. Det innebär att annonsörerna inte kan visa annonser förrän de har slutfört programmet. Läs mer om varför ditt konto pausas omedelbart vid annonsörsverifiering här.

Du måste uppfylla alla krav i verifieringsprogrammet för annonsörer för att återuppta annonsvisningen i ditt konto. Annonsörer bör inte skapa nya konton när eller efter att de inte har klarat verifieringsprocessen eftersom konton som skapas därefter också kan komma att pausas.

Hur kan jag slutföra verifiering av företagsverksamhet?

Annonsörer kan påbörja verifiering, bevaka dess status och förlopp och se orsaker till eventuellt avslag i sitt Google Ads-konto. Se steg för steg-guiden nedan.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Steg för steg-guide

1. Klicka på ikonen Fakturering Faktureringsikon och sedan på Annonsörsverifiering i ditt Google Ads-konto. Du kan även komma åt denna sida via uppmaningar och aviseringar i ditt konto.

Illustrationen visar var företagsverksamhet kan verifieras i Google Ads.

1. Kontrollera om du ser något av följande steg nedanför Din status. I så fall måste du slutföra verifiering av företagsverksamhet.
    • Verifiera din företagsverksamhet
    • Verifiera din kunds företagsverksamhet

Om du inte ser något av stegen på sidan behöver du troligen inte slutföra verifiering av företagsverksamhet.

1. Klicka på Kom igång vid steget och fyll i ansökningsformuläret.

Tänk på följande när du fyller i formuläret:

• Tillhandahåll relevant och tillräcklig dokumentation för att bekräfta din identitet. Om du till exempel företräder en organisation måste du uppge ett företagsregistreringsnummer. Du kan också behöva uppge ett licensnummer om verksamheten sker inom ett affärsområde som omfattas av krav på företagsregistrering (till exempel sjukvård, biluthyrning eller finans).
  • Tänk på att uppge samma namn och/eller land i alla dina svar och all dokumentation.
  • Uppge tillräcklig information om vem som tillhandahåller produkten eller tjänsten till slutkunden. Om du är återförsäljare och/eller affiliate-marknadsförare ska du skicka in uppgifter om företaget som levererar produkten eller tjänsten till slutkunden (till exempel namn, kontaktuppgifter och dokumentation som styrker affärsrelationen).
  • Ta med uppgifter om alla relationer som ingår i företagets värdekedja (till exempel reklambyråer som har åtkomst till Google Ads-kontot, tjänsteleverantör till slutkund, domänvärd eller domänägare). Skicka även in relevant dokumentation för att styrka varje relation (till exempel ett officiellt avtal eller kontrakt eller ett dokument som beskriver affärsrelationen på företagets brevpapper).
  • Se till att uppgifterna i formuläret överensstämmer med varandra och med informationen som du har uppgett i ditt Google Ads-konto. Ange till exempel en webbplats som är giltig och kopplad till ditt Google Ads-konto.
  • Se till att det inte finns några tekniska problem med dokumentationen du skickar in. Google godtar inte komprimerade dokument, länkar till mappar eller skärmbilder på webbsidor. Dokumenten måste dessutom vara tydligt läsbara, utan ljusreflexer eller oskarp text.

Vad händer om jag inte slutför verifiering av företagsverksamhet före tidsgränsen?

Ditt Google Ads-konto kommer att pausas om du inte slutför verifieringen av företagsverksamheten och alla andra verifieringar som efterfrågas inom Verifieringsprogram för annonsörer (i aktuella fall) fram till den givna tidsfristen. I vissa situationer kan vi pausa dina Google Ads-konton omedelbart när du påbörjar programmet för verifiering av företagsverksamhet. Det betyder att dina annonser inte kan visas förrän du har slutfört programmet.

Jag har fått ett meddelande om att verifieringen av företagsverksamhet misslyckades. Vad betyder det?

Om vi inte kan verifiera din företagsverksamhet efter att ha granskat dina uppgifter får du en e-postavisering och en eller flera uppmaningar i ditt konto med orsakerna till att verifieringen misslyckades. Här beskriver vi de olika orsaker som kan förekomma.

Informationen är inkonsekvent eller matchar inte ditt Google Ads-konto

Uppgifterna i verifieringsformuläret överensstämmer inte med informationen i dokumenten som du skickade in. Exempel på vanligt förekommande anledningar till inkonsekvens:
  • Det angivna organisationsnamnet stämmer inte överens med namnet i det inskickade registreringsdokumentet.
  • Det angivna namnet stämmer inte överens med namnet på den inskickade giltiga fotolegitimationen.

Uppgifterna i formuläret måste även stämma överens med befintlig information i ditt Google Ads.konto.

Exempel på vanligt förekommande anledningar till inkonsekvens:

• Uppgifter i formuläret (till exempel namn eller företagsadress i annonsupplysningen) matchar inte namnet i ditt Google Ads-konto.
  • Den angivna webbplatsen är inte giltig eller saknar anknytning till ditt Google Ads-konto (till exempel om webbplatsen inte har koppling till några annonser i ditt konto).

Inte tillräckligt med information om affärsrelationer relaterade till ditt konto

När du skickade in verifieringsformuläret angav du att ditt företag har relationer till andra företag, eller så identifierade vi en sådan relation under vår granskning, men du tillhandahöll inte tillräckligt med information för att styrka dessa relationer.
Ta med uppgifter om alla relationer som ingår i företagets värdekedja. Exempel på detta är
  • reklambyråer som har åtkomst till Google Ads-kontot
  • tjänsteleverantör till slutkund, om detta är ett annat företag
  • domänägare, om detta är ett annat företag
  • andra parter som kan vara involverade i Google Ads-kontot (till exempel logga in på Google Ads-kontot).

Vi behöver dessutom information som styrker varje relation. Skicka in relevant dokumentation, till exempel

• dokumentation som styrker relationen till andra varumärken eller involverade parter, såsom ett officiellt avtal eller kontrakt
  • dokument som beskriver affärsrelationen eller varumärkesägaren på företagets brevpapper
  • annan giltig dokumentation, såsom en faktura eller ett e-postmeddelande från det andra företaget, som hjälper oss att bekräfta uppgifterna.

Om du inte har tillgång till dokumenten ovan måste du uppge en unik identifierare och webbplats för verifiering som styrker relationen.

Obs! Dölj eller redigera bort äganderättsskyddad information och personliga uppgifter vid behov.

Inte tillräckligt med information om leverantör av varor eller tjänster

Uppgifterna som du angav i verifieringsformuläret var inte tillräckliga för att vi skulle kunna klargöra vem som tillhandahåller produkterna eller tjänsterna till slutkunderna.
Om du till exempel är återförsäljare och/eller affiliate-marknadsförare ska du skicka in uppgifter om det företag som levererar varor och tjänster till slutkunden, till exempel
  • namn
  • kontaktuppgifter
  • dokumentation som styrker relationen till andra varumärken eller involverade parter, såsom ett officiellt avtal eller kontrakt
Obs! Dölj eller redigera bort äganderättsskyddad information och personliga uppgifter vid behov.

Det finns inte tillräckligt med dokumentation om din identitet och licensiering

När du skickade in verifieringsformuläret uppmanades du att identifiera dig som antingen en organisation, en enskild person eller ett oregistrerat företag.

Vi ber dig att tillhandahålla ytterligare dokumentation beroende på vad du identifierade dig som så att vi kan bekräfta din identitet.

Om du företräder en organisation måste du skicka in dokumentation såsom

• företags- eller myndighetsregistrering
  • licens(er) som krävs för att bedriva verksamheten, om den sker inom ett affärsområde som kräver företagsregistrering (till exempel sjukvård, biluthyrning eller finans).

Om du identifierar dig som enskild person eller företrädare för ett oregistrerat företag ska du tillhandahålla den dokumentation som beskrivs i verifieringsformuläret.

Obs! Dölj eller redigera bort äganderättsskyddad information och personliga uppgifter vid behov.

Problem med inskickade dokument

Se till att den inskickade dokumentationen uppfyller följande krav:

• Dokumenten har tillåtet format: PDF, JPG, JPEG eller PNG.
  • Dokumenten är godtagbara och giltiga.
  • Dokumenten är undertecknade och daterade.
  • Dokumenten laddas upp i färg om originalen är i färg.
  • Alla sidor i dokumenten är inkluderade.

Följande är inte tillåtet som en del av verifieringsprocessen:

• komprimerade dokument eller länkar till mappar
  • oläsliga eller oskarpa dokument. Dokumenten måste vara tydligt läsbara, utan ljusreflexer eller oskarp text.
  • skärmbilder på webbsidor.
Obs! Dölj eller redigera bort äganderättsskyddad information och personliga uppgifter vid behov.

Vi kunde inte verifiera din identitet

Vi kunde inte verifiera din identitet av ett eller flera av följande skäl:
  • Det angivna organisationsnamnet stämmer inte överens med namnet i det inskickade registreringsdokumentet.
  • Det angivna namnet stämmer inte överens med namnet på den inskickade giltiga fotolegitimationen.
  • Namnet i annonsupplysningen som uppgavs i verifieringsformuläret stämmer inte överens med namnet i ditt Google Ads-konto.
  • Landet i betalningsprofilen matchar inte landet i det inskickade registreringsdokumentet och/eller den giltiga legitimationen.