Päivitys klikkauksen kohteeseen liittyviä vaatimuksia koskevaan käytäntöön

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Päivitämme klikkauksen kohteeseen liittyviä vaatimuksia koskevan käytäntömme ja muokkaamme sen jäsentelyä maaliskuussa 2022. Muutosten tarkoitus on selkiyttää käytäntöä. Tästä syystä joissakin käytäntöön tehtävissä muutoksissa ja niihin liittyvässä Google Ads ‑mainostajille suunnatussa viestinnässä käytetään jatkossa päivitettyjä käytäntöjen nimiä. Nämä muutokset eivät vaikuta käytäntöjen tämänhetkiseen sisältöön eli asioihin, joita käytännöt rajoittavat tai kieltävät.

Mikä muuttuu?

• Selvennämme klikkauksen kohteeseen liittyvien vaatimusten Riittämättömästi alkuperäistä sisältöä ‑kohdan ohjeita muokkaamalla sen tekstiä ja lisäämällä siihen selkeitä esimerkkejä. Lisäksi aiemmin Toimimaton kohde ‑käytännön piiriin kuuluneet virheilmoitukset, kuten "Sivusto on keskeneräinen tai julkaistaan pian", sisältyvät jatkossa Riittämättömästi alkuperäistä sisältöä ‑käytännön varattuja verkkotunnuksia koskevaan kohtaan. Näiden muutosten tarkoitus on varmistaa, että käytäntöjen sisällöt ja nimitykset vastaavat toisiaan mahdollisimman hyvin. Päivitetty käytäntö on seuraavanlainen:
    • Ei sallittu Kohteet, joissa näkyy viesti, jonka mukaan kohde ei tarjoa palveluita

Esimerkkejä: Varattu verkkotunnus eli sivusto, jonka tarkoituksena on vain varata verkko-osoite ja jossa lukee "Keskeneräinen", "Tulossa" tai muuta vastaava

• Lisäämme Klikkauksen kohteeseen liittyvät vaatimukset ‑käytäntöön uuden erillisen Ei pääsyä kohteeseen ‑kohdan. Se koskee mainoksia, joiden kohteessa on pääsyrajoituksia. Tämä käytäntö tarjoaa mainostajille myös mahdollisuuden tehdä valituksia omatoimisesti. Käytännön piiriin kuuluvat mainokset voivat sisältää esimerkiksi virheilmoituksia "Tämä sivusto ei ole käytettävissä sijainnissasi" tai "Sivustolla on huoltokatko". Aiemmin nämä sisältyivät Toimimaton kohde ‑käytäntöön. Päivitetty käytäntö on seuraavanlainen:
    • Ei sallittu Kohteet, joihin ei pääse kohdistusalueella

Esimerkkejä: Sivusto, jolla näkyy sijaintiin perustuva viesti pääsyrajoituksesta kohdistusalueella (esim. "Tämä sivusto ei ole käytettävissä sijainnissasi"); sivusto, jolla näkyy muita pääsyrajoituksiin liittyviä viestejä kohdistusalueella (esim. "Sinulla ei ole pääsyä tälle sivulle")

• Selkiytämme Toimimaton kohde ‐käytännön esimerkkejä, jotta ne olisivat helpommin ymmärrettäviä. Päivitetty käytäntö on seuraavanlainen:
    • Ei sallittu Kohteet, jotka eivät toimi kunnolla tai jotka on määritetty väärin

Esimerkkejä: Sivusto, joka palauttaa HTTP-asiakassovellusta tai palvelinta koskevan virhekoodin; sivusto, joka palauttaa todennusvirheen; sivusto, joka ei toimi yleisillä selaimilla ja laitteilla

Päivitettyä käytäntöä aletaan soveltaa 21.3.2022.

(Julkaistu helmikuussa 2022)