Lista över annonseringskoder

Vi förväntar oss att alla annonsörer ska följa lokal lagstiftning i de områden som deras annonser är inriktade på, utöver standardpolicyerna för Google Ads. Vi förväntar oss att annonsörer själva tar reda på nödvändig information om vad som gäller på de platser som deras annonser är inriktade på.

Tänk också på att vissa länder, branscher och handelsorganisationer använder egna självregleringskoder för annonsering och marknadsföring. Du hittar en lista över några av koderna här. Annonsörer på Google bör hänvisa till dessa koder när det är relevant.

Land

Annonseringskod

Österrike

Österreichischer Werberat. Officiell översatt engelsk version här.

Belgien

Codes / Règles utgivna av JEP.

Bulgarien

National Ethical Rules for Advertising and Other Commercial Communication in Bulgaria utgivna av National Council for Self-Regulation (NCSR).

Cypern

Cyprus Advertising Ethics Code utgiven av Cyprus Advertising Regulation Organisation (PDF-version här).

Tjeckien

Code of Advertising Practice utgiven av Czech Advertising Standards Council (RPR). Officiell översatt engelsk version här.

Finland

ICC Marketing Rules.

Frankrike

Le Code De L'ARPP (ARPP CODE). Officiell översatt engelsk version här.

Tyskland

Wettbewerbszentrale (för otillbörliga affärsmetoder).

Deutscher Werberat(för anständighet och socialt ansvar). Engelsk version här.

Grekland

Hellenic Code of Advertising and Communication Practice (HCACP) utgiven av Advertising Self-Regulation Council (SEE).

Ungern

MAGYAR REKLÁMETIKAI KÓDEX utgiven av Advertising Self Regulatory Board (ÖRT). Officiell översatt engelsk version här.

Indien

Code for Self-Regulation of Advertising Content utgiven av Advertising Standards Council of India (ASCI).

Irland

Code of Standards for Advertising and Marketing Communications utgiven av Advertising Standards Authority for Ireland (ASAI).

Italien

Il Codice di Autodisciplina della Comunicazione Commerciale. Officiell översatt engelsk version här.

Luxemburg

Code of Practice in Advertising utgiven av Commission Luxembourgeoise pour l’Ethique en Publicité (CLEP).

Polen

Kodeks Etyki Reklamy utgiven av Rada Reklamy. Officiell översatt engelsk version här.

Portugal

The Auto Regulação Publicitária.

Rumänien

The Code of Advertising Practice utgiven av Romanian Advertising Council (RAC). Officiell översatt engelsk version här.

Ryssland

Российский Кодекс практики рекламы и маркетинговых коммуникаций tillämpad av Ассоциация маркетинговой индустрии "Рекламный Совет" (AMI RS)

Serbien

Kodeks Marketinških Komunikacija tillämpad av Nacionalna asocijacija za etičke standarde u oglašavanju (NAESO). Officiell översatt engelsk version här.

Slovakien

Code of ethics for advertising practice utgiven av Rada Pre Reklamu (RPR). Officiell översatt engelsk version här.

Slovenien

Slovenian Code of Advertising Practice utgiven av Slovenian Advertising Chamber (SOZ).

Spanien

Códigos de Conducta Publicitaria tillämpad av Autocontrol.

Sverige

ICC:s regler. Officiell översatt engelsk version här.

Schweiz

Principles of the Swiss Commission for Fairness utgiven av Swiss Commission for Fairness in Commercial Communication (SLK/CSL).

Nederländerna

Nederlandse Reclame Code utgiven av Stichting Reclame Code (SRC). Officiell översatt engelsk version här.

Turkiet

Advertising and Marketing Communication Practice Consolidated ICC Code tillämpad av Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK). Officiell översatt engelsk version här.

Förenade kungariket

UK Code of Non-broadcast Advertising and Direct & Promotional Marketing (CAP Code).