Mainontasääntöjen lista

Google Adsin vakiokäytäntöjen lisäksi odotamme kaikkien mainostajien noudattavan mainostensa kohdistusalueiden paikallisia lakeja. Mainostajien on itse perehdyttävä mainosten kohdistusalueiden paikalliseen lainsäädäntöön.

Huomaa, että tietyissä maissa eri toimialoilla ja kauppiasyhdistyksillä on omia mainontaa ja markkinointia koskevia itsesääntelysääntöjä. Joitakin tällaisia sääntöjä on mainittu tällä sivulla. Googlessa mainostavien on otettava nämä säännöt huomioon soveltuvissa tilanteissa.

Maa

Mainontasäännöt

Itävalta

Österreichischer Werberat. Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Belgia

Codes / Règles. Julkaisija: JEP.

Bulgaria

National Ethical Standards for Advertising and Commercial Communication in Bulgaria. Julkaisija: National Council for Self-Regulation (NCSR).

Kypros

Cyprus Advertising Ethics Code. Julkaisija: Cyprus Advertising Regulation Organisation. (PDF-versio löytyy täältä.)

Tšekki

Code of Advertising Practice. Julkaisija: Czech Advertising Standards Council (RPR). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Suomi

ICC:n markkinointisäännöt

Ranska

Le Code De L'ARPP (ARPP CODE). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Saksa

Wettbewerbszentrale (sopimattomat kaupalliset käytännöt).

Deutscher Werberat(asiallisuus ja soveliaisuus sekä sosiaalinen vastuu). Englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Kreikka

Hellenic Code of Advertising and Communication Practice (HCACP). Julkaisija: Advertising Self-Regulation Council (SEE).

Unkari

MAGYAR REKLÁMETIKAI KÓDEX. Julkaisija: Advertising Self Regulatory Board (ÖRT). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Intia

Code for Self-Regulation of Advertising Content. Julkaisija: Advertising Standards Council of India (ASCI).

Irlanti

Code of Standards for Advertising and Marketing Communications. Julkaisija: Advertising Standards Authority for Ireland (ASAI).

Italia

Il Codice di Autodisciplina della Comunicazione Commerciale. Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Luxemburg

Code of Practice in Advertising. Julkaisija: Commission Luxembourgeoise pour l’Ethique en Publicité (CLEP).

Puola

Kodeks Etyki Reklamy. Julkaisija: Rada Reklamy. Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Portugali

Auto Regulação Publicitária

Romania

The Code of Advertising Practice. Julkaisija: Romanian Advertising Council (RAC). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Venäjä

Российский Кодекс практики рекламы и маркетинговых коммуникаций. Julkaisija: Ассоциация маркетинговой индустрии "Рекламный Совет" (AMI RS).

Serbia

Kodeks Marketinških Komunikacija. Julkaisija: Nacionalna asocijacija za etičke standarde u oglašavanju (NAESO). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Slovakia

Code of ethics for advertising practice. Julkaisija: Rada Pre Reklamu (RPR). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Slovenia

Slovenian Code of Advertising Practice. Julkaisija: Slovenian Advertising Chamber (SOZ).

Espanja

Códigos de Conducta Publicitaria. Julkaisija: Autocontrol.

Ruotsi

ICC Code. Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Sveitsi

Principles of the Swiss Commission for Fairness. Julkaisija: Swiss Commission for Fairness in Commercial Communication (SLK/CSL).

Alankomaat

Nederlandse Reclame Code. Julkaisija: Stichting Reclame Code (SRC). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Turkki

Advertising and Marketing Communication Practice Consolidated ICC Code. Julkaisija: Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK). Virallinen englanniksi käännetty versio löytyy täältä.

Yhdistynyt kuningaskunta

UK Code of Non-broadcast Advertising and Direct & Promotional Marketing (CAP Code)