Retningslinjene for standard behandling av annonser (august 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

2. september 2021 begynner Google en gradvis lansering av endringer i retningslinjene som svar på personvernbestemmelser knyttet til barn i Storbritannia og EØS. Disse endringene får virkningskraft i EØS, Sveits og Storbritannia.

Endringene i retningslinjene omfatter implementering av ekstra sikkerhetstiltak. Hensikten med disse er å filtrere ut sensitive annonsekategorier som per nå kan vises til brukere som ikke er pålogget eller bekreftet å være minst 18 år gamle. Som eksempler på annonsekategorier pålagt begrensninger kan vi nevne alkohol, gambling, seksuelt innhold og reseptbelagte legemidler. Google kan endre hvilke typer annonser og formater vi filtrerer ut for å overholde gjeldende regelverk.

Google iverksetter ekstra tiltak for å kunne levere nettopplevelser egnet for aldersgruppen hvis systemene våre indikerer at den aktuelle brukeren er under 18 år. Hensikten med disse tiltakene er å verne om personopplysninger, tilby personverninnstillinger som er enkle å forstå, og beskytte underårige brukere mot aldersbegrenset innhold.

(Lagt ut i august 2021)