Beleid voor standaardbehandeling van advertenties (augustus 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Op 2 september 2021 rolt Google beleidswijzigingen uit als reactie op privacyregelgeving voor kinderen in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Economische Ruimte (EER). Deze wijzigingen zijn van toepassing in het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en de EER.

In het kader van de beleidswijzigingen implementeren we aanvullende waarborgen om gevoelige advertentiecategorieën te filteren die geschikt zijn voor weergave aan gebruikers die niet zijn ingelogd of van wie niet is bevestigd dat ze minimaal 18 jaar zijn. Voorbeelden van beperkte advertentiecategorieën omvatten maar zijn niet beperkt tot alcohol, content voor volwassenen, kansspelen en geneesmiddelen op recept. Google kan de advertentie- en indelingstypen beperken die mogelijk worden gefilterd zoals vereist voor de naleving van de regelgeving.

Google neemt aanvullende maatregelen om online functionaliteit te bieden die meer geschikt is voor de leeftijd als onze systemen aangeven dat een gebruiker jonger is dan 18 jaar. Deze maatregelen zijn bedoeld om persoonlijke informatie te beschermen, privacyopties te bieden die makkelijk te begrijpen zijn en blootstelling aan content met een leeftijdsbeperking te verminderen.

(Gepost in augustus 2021)