Oppdatering av retningslinjene for begrensninger knyttet til annonsering av ansiktsmasker (august 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I 2020 blokkerte vi tilbud for åndedrettsvern fra å bli vist på plattformene og nettverkene våre. Dette gjorde vi for å unngå misbruk og for å prioritere at helsearbeidere skulle ha tilgang på åndedrettsvern, noe det tidligere var mangel på. I takt med at covid-19-situasjonen har utviklet seg, har vi sett at det nå er riktig å tillate at det vises N95-sertifiserte ansiktsmasker i USA og et utvalg lignende ansiktsmasker (KN95-, FFP2- og KF94-sertifiserte) i hele verden i Shopping-annonser og gratis oppføringer.

Fra og med 31. august 2021 kommer Google til å gi godkjente selgere og leverandører muligheten til å vise N95-sertifiserte og lignende ansiktsmasker i Shopping-annonser og gratis oppføringer, slik at de blir tilgjengelige også for utsatte personer og folk i helseyrker som ikke kan få tilgang til dem gjennom distribusjonskjeden i helsevesenet. Project N95 er godkjenningsinstansen for oppføringer for N95-sertifiserte ansiktsmasker, og da bare i USA. Godkjente oppføringer for N95-sertifiserte ansiktsmasker vises direkte av Project N95 på vegne av selgerne som selger dem. LegitScript er godkjenningsinstansen for ansiktsmasker med N95-lignende sertifiseringer (KN95, FFP2 og KF94) for hele verden. Godkjente selgere kan velge å vise godkjente tilbud på KN95-, FFP2- og KF94-sertifiserte ansiktsmasker direkte i Merchant Center.

Selgere og leverandører må søke om godkjenning før tilbudene kan vises. Dette bidrar til å redusere risikoen for at forfalskede ansiktsmasker selges. I begge tilfeller kreves det at selgerne og leverandørene oppgir opplysninger om bedriften og produktet, slik at disse kan gjennomgås. Søk om godkjenning av N95-sertifiserte ansiktsmasker her via Project N95, og søk om godkjenning av ansiktsmasker med N95-lignende sertifiseringer her via LegitScript. Denne oppdateringen gjelder for Shopping-annonser og gratis oppføringer.

(Lagt ut 31. august 2021)