Gezondheidszorg en medicijnen

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake gezondheidszorg en medicijnen wordt ongeveer begin januari 2011 gewijzigd. We accepteren geen advertenties meer die online apotheken promoten, tenzij de betreffende adverteerder is geregistreerd bij de General Pharmaceutical Council (GPhC) en zijn of haar GPhC-registratienummer aan ons levert. De GPhC heeft de Royal Pharmaceutical Society of Great Britain (RPSGB) vervangen als certificeringsinstantie voor apotheken. Conform ons beleid inzake online apotheken worden certificeringen die zijn verstrekt door de RPSGB, vanaf januari 2011 niet meer geaccepteerd door Google. Deze wijziging is van toepassing op het Verenigd Koninkrijk. We zullen een melding verzenden naar adverteerders op wie deze wijziging van invloed is. Nadat de wijziging van kracht is geworden, wordt het landspecifieke gedeelte voor het Verenigd Koninkrijk bijgewerkt om deze wijziging te weerspiegelen.
(Gepubliceerd op 17 december 2010)