Annonsering for finansielle tjenester i Storbritannia (august 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I august 2021 oppdaterer vi retningslinjene for finansielle produkter og tjenester på Google Ads for å innføre nye krav til bekreftelse av annonsører som ønsker å markedsføre finansielle tjenester i Storbritannia. Vi publiserer de oppdaterte retningslinjene 30. august 2021, og de trer i kraft sju dager senere. Annonsører som ikke har fullført den oppdaterte bekreftelsesprosessen innen den tid, får ikke lenger lov til å vise annonser for finansielle tjenester av noe slag i Storbritannia, heller ikke til britiske kunder som virker å være på utkikk etter finansielle tjenester.

Du kan finne ut mer om de nye kravene vi stiller til annonsører som vil vise annonser for finansielle tjenester i Storbritannia, og innlede selve bekreftelsesprosessen her.

Detaljer om de oppdaterte retningslinjene

For at annonsører skal kunne vise annonser for finansielle tjenester av noe slag i Storbritannia, deriblant til britiske kunder som virker å være på utkikk etter finansielle tjenester, må annonsørene bekreftes av Google. Som en del av bekreftelsesprosessen må annonsører bevise at de er autorisert av Financial Conduct Authority (FCA), det britiske tilsynsorganet for finanssektoren, eller kvalifisert for et av unntakene beskrevet på siden med informasjon om bekreftelse for markedsføring av finansielle tjenester i Storbritannia. Vær oppmerksom på at dette kravet dekker finansielle tjenester som både er og ikke er regulert av FCA.

Annonsørene kan selv innlede bekreftelsesprosessen, eller de kan bli bedt om å gjøre det av Google. Kontoene til annonsører som ikke fullfører det andre bekreftelsestrinnet innen fristen, blir satt på pause. Finn ut mer om kravet om bekreftelse av annonsører som vil vise annonser for finansielle tjenester i Storbritannia.

Annonser relatert til kategoriene vi har oppført nedenfor, anses ikke som annonser for finansielle tjenester i henhold til disse retningslinjene, men de må fortsatt være i tråd med alle de andre Google Ads-retningslinjene:

• Produkter som faller inn under retningslinjene for gjeldstjenester.
  • Produkter som faller inn under retningslinjene for komplekse, spekulative finansielle produkter, herunder differansekontrakter, finansiell spreadbetting og valutahandel med rullerende spot. Annonsører som har annonser i denne kategorien, kan målrette dem mot britiske brukere som er på utkikk etter finansielle tjenester, såfremt de innfrir kravene i retningslinjene for komplekse, spekulative finansielle produkter og – hvis Google ber om det – fullfører bekreftelsen.
  • Gambling (les gjennom retningslinjene for gambling og spill).
  • Produkter som faller inn under retningslinjene for kryptovaluta, binære opsjoner og forbedring av kredittverdighet.

Brudd på disse retningslinjene fører ikke umiddelbart til at den aktuelle kontoen sperres uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi sperrer kontoer.

Gjennomgå disse oppdaterte retningslinjene for å finne ut om noen av annonsene dine påvirkes av denne endringen. Hvis det er tilfellet, må du innen 6. september 2021 fullføre bekreftelsesprosessen for annonsører som vil vise annonser for finansielle tjenester i Storbritannia, eller fjerne de aktuelle annonsene.

Lagt ut 30. juni 2021.