Rahoituspalveluiden mainonta Yhdistyneessä kuningaskunnassa (elokuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google Adsin rahoitustuotteita ja ‑palveluja koskevaan käytäntöön lisätään elokuussa 2021 uusia todennusvaatimuksia rahoituspalveluiden mainostajille, jotka kohdistavat mainontaa Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Päivitetty käytäntö julkaistaan 30.8.2021, ja se pannaan täytäntöön seitsemän päivää myöhemmin. Jos mainostaja ei ole suorittanut päivitettyä todennusprosessia käytännön täytäntöönpanon alkuun mennessä, hän ei saa enää mainostaa minkäänlaisia rahoituspalveluja Yhdistyneessä kuningaskunnassa eikä kohdistaa mainoksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille, jotka vaikuttavat hakevan rahoituspalveluita.

Lisätietoja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuvaa rahoituspalveluiden mainontaa varten tarvittavan uuden todennuksen vaatimuksista ja todennusprosessin aloittamisesta on täällä.

Tietoja päivitetystä käytännöstä

Jotta mainostaja voi mainostaa mitä tahansa rahoituspalveluja Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai kohdistaa mainoksia Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville käyttäjille, jotka vaikuttavat hakevan rahoituspalveluita, hänen on saatava Googlen todennus. Osana todennusprosessia mainostajan on osoitettava, että hänellä on Yhdistyneen kuningaskunnan Financial Conduct Authorityn valtuutus tai että hän täyttää jonkin Todennus rahoituspalveluiden mainontaa varten Yhdistyneessä kuningaskunnassa ‑sivulla kuvatun vapautuksen ehdot. Huomaa, että tämä vaatimus koskee kaikkia rahoituspalveluja riippumatta siitä, ovatko ne Yhdistyneen kuningaskunnan Financial Conduct Authorityn valvonnan alaisia.

Mainostaja voi aloittaa todennuksen itse, tai Google voi vaatia mainostajaa suorittamaan todennusprosessin. Jos mainostaja ei läpäise todennuksen toista vaihetta vaaditussa ajassa, hänen tilinsä keskeytetään. Lue lisää todennuksesta, joka tarvitaan Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuvaa rahoituspalveluiden mainontaa varten.

Seuraaviin kategorioihin liittyviä mainoksia ei lueta tässä käytännössä rahoituspalveluiden mainoksiksi, mutta niiden on silti noudatettava kaikkia muita Google Ads ‑käytäntöjä:

• Tuotteet, jotka kuuluvat velanhoitopalveluita koskevan käytännön piiriin
  • Tuotteet, jotka kuuluvat monimutkaisia spekulatiivisia rahoitustuotteita koskevan käytännön piiriin: hinnanerosopimukset, jatkuva spot-valuuttakauppa, rahoitusalan vedonlyönti. Tämän kategorian mainoksia voi kohdistaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa oleville rahoituspalveluja hakeville käyttäjille, mikäli he täyttävät monimutkaisia spekulatiivisia rahoitustuotteita koskevan käytännön vaatimukset ja suorittavat todennuksen, jos Google sitä vaatii.
  • Rahapelit (tutustu rahapelejä koskevaan käytäntöön)
  • Tuotteet, jotka kuuluvat kryptovaluuttoja, luottotietojen palautuspalveluja ja binäärioptioita koskevien käytäntöjen piiriin

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään seitsemän päivää ennen tilin jäädyttämistä.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla tämän käytännön piiriin kuuluvia mainoksia. Jos on, suorita todennus Yhdistyneessä kuningaskunnassa tapahtuvaa rahoituspalveluiden mainontaa varten tai poista tällaiset mainokset ennen 6.9.2021.

Julkaistu 30.6.2021.