Oppdatering av retningslinjene for finansielle produkter og tjenester (juni 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I august 2021 oppdaterer Google retningslinjene for finansielle produkter og tjenester for å tydeliggjøre omfanget av retningslinjene og kravene som stilles til annonsering for bedrifter og tjenester relatert til kryptovaluta.

Fra og med 3. august kan annonsører som ønsker å markedsføre kryptovalutabørser og -lommebøker, målrette annonser for slike produkter og tjenester mot USA, forutsatt at de innfrir kravene nedenfor og er sertifisert av Google. For å bli sertifisert av Google må annonsørene

• være behørig registrert hos
    • (a) FinCEN som pengetjenestebedrift (såkalt money services business) og være registrert som pengeoverføringstjeneste i minst én delstat, ELLER
    • (b) en bankenhet registrert på føderalt eller delstatlig nivå
  • overholde relevante juridiske krav, herunder alle lokale juridiske krav, det være seg på føderalt eller delstatlig nivå
  • sørge for at annonsene og landingssidene deres er i tråd med alle Google Ads-retningslinjene

Alle tidligere sertifiseringer som er utstedt i forbindelse med markedsføring av kryptovalutabørser, trekkes tilbake 3. august 2021. Annonsører må be Google om å utstede dem en ny sertifisering for kryptovalutabørser og -lommebøker via søknadsskjemaet vi publiserer 8. juli 2021.

Vi tillater ikke

annonser for kryptoemisjoner (ICO), desentraliserte finansløsninger (såkalte DeFi-protokoller) eller andre former for markedsføring av kjøp, salg eller omsetning av kryptovalutaer eller relaterte produkter

• Eksempler (listen er ikke uttømmende): forhåndssalg av ICO-er eller offentlige tilbud, lån i kryptovaluta, kryptoemisjoner på desentraliserte børser (IDO), tokeniserte likviditetspooler, kryptovalutainvesteringer som anbefales av kjendiser, lommebøker som ingen enhet er vert for, samt uregulerte desentraliserte apper (D-apper)

annonsedestinasjoner der utstedere av kryptovalutaer eller relaterte produkter blir samlet eller sammenlignet

• Eksempler (listen er ikke uttømmende): signaler knyttet til omsetning av kryptovaluta, investeringsråd i forbindelse med kryptovaluta samt nettsteder tilhørende aggregatorer eller samarbeidspartnere som inneholder relatert innhold eller anmeldelser av meglere

Vi forventer at alle annonsører overholder lovgivningen i alle områdene de målretter annonser mot. Disse retningslinjene er globale og gjelder for alle kontoer der slike finansielle produkter markedsføres. Du finner mer informasjon i artikkelen om sertifisering i forbindelse med finansielle produkter underlagt begrensninger.

(Lagt ut i juni 2021)