Klargjøring om retningslinjene om spekulativ og eksperimentell medisinsk behandling (april 2021)

Google Ads-retningslinjene om spekulative og eksperimentelle medisinske behandlinger er oppdatert for å tydeliggjøre at annonser for celle- eller genterapi ikke er tillatt, uavhengig av godkjenningsstatus fra myndighetene. Endringen har ingen innvirkning på håndhevelsen av retningslinjene.

Her er de oppdaterte retningslinjene:

Spekulativ og eksperimentell medisinsk behandling, celleterapi og genterapi

Vi tillater ikke

markedsføring av spekulative og/eller eksperimentelle medisinske behandlinger

Eksempler (listen er ikke uttømmende): biohacking, genteknologiprodukter for hjemmebruk samt genterapisett

markedsføring av celle- eller genterapi, uavhengig av godkjenningsstatus fra myndighetene

Eksempler (listen er ikke uttømmende): stamcelleterapi, celleterapi (ikke stamceller), genterapi og lignende former for regenerativ medisin samt blodplaterik plasma

Brudd på disse retningslinjene fører ikke til umiddelbar suspensjon av den aktuelle kontoen uten forutgående advarsel. Vi utsteder en advarsel minst sju dager før vi suspenderer kontoer.

(Lagt ut XX. april 2021)