Alcohol

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Het Google Ads-beleid inzake alcohol wordt eind november gewijzigd. Naast advertenties die de branding van sterke drank promoten, worden in het nieuwe beleid ook advertenties toegestaan die de verkoop van sterke drank promoten. Omdat we de advertentiekwaliteit willen waarborgen en willen voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, staat Google Ads advertenties die de verkoop/branding van sterke drank promoten, alleen toe wanneer ze zich strikt houden aan bepaalde advertentiebeperkingen.

De advertentie en de website moeten aan de volgende criteria voldoen:

• Minderjarigen worden niet getarget.
  • De advertentie en website bevatten geen aanbevelingen van atleten, tekenfilmfiguren of andere beroemdheden die aantrekkingskracht uitoefenen op minderjarigen.
  • De bestemmingspagina moet een leeftijdsbegrenzing hebben en uitspraken over verantwoord drankgebruik bevatten.
  • De advertentie en website impliceren niet dat het drinken van alcohol kan leiden tot een beter seksueel, sociaal of professioneel aanzien.
  • De advertentie en website impliceren niet dat het drinken van alcohol rustgevend of therapeutisch is.
  • De advertentie en website geven niet aan dat het drinken van grote hoeveelheden alcohol goed is.
  • De advertentie en website laten geen personen zien die alcohol consumeren terwijl ze iets illegaals, gewelddadigs of gevaarlijks doen of zich anderszins ongepast gedragen, zoals zich op een neerbuigende manier uitlaten.
  • De advertentie en website mogen geen seksuele content bevatten.

Sommige rechtsgebieden leggen mogelijk de volgende extra regels op:

• Overheidslicenties zijn vereist voor advertenties voor alcoholische dranken.
  • Advertenties voor dranken met een bepaald percentage alcohol zijn verboden.
  • Bepaalde disclaimers zijn vereist in advertenties voor alcoholische dranken

Dit beleid is van toepassing op Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, Chili, China, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Hongkong, Ierland, Israël, Italië, Japan, Kenia, Nederland, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Panama, Peru, Portugal, Singapore, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Zuid-Korea en Zweden. We hebben deze beslissing genomen zodat meer adverteerders hun producten met Google Ads kunnen promoten. Nadat het nieuwe beleid van kracht is geworden, wordt de beleidsbeschrijving geüpdatet.
(Gepost op 16 november 2010)