Päivitys harhaanjohtamista koskevaan käytäntöön (toukokuu 2021)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Harhaanjohtamista koskevaan Google Ads ‑käytäntöön lisätään toukokuussa 2021 rajoituksia rahoitustuotteisiin tai rahan ansaitsemiseen liittyville väitteille. Päivitetty käytäntö tulee voimaan 1.5.2021, ja se pannaan kokonaisuudessaan täytäntöön noin neljän viikon kuluessa.

Päivitetyssä käytännössä kielletään suuren taloudellisen voiton epärealistinen lupaaminen pienellä riskillä, vaivalla tai sijoituksella. Kiellettyä on esimerkiksi voittojen takaaminen, sellaisten voittojen lupaaminen, jotka ovat epärealistisia tai liioiteltuja mainostetulla sijoitustuotteella, sijoitustuotteiden väittäminen riskittömiksi sekä sijoitusmahdollisuuksiin liittyvien riskien vähättely.

Tämän käytännön rikkominen ei johda tilin välittömään jäädyttämiseen ilman ennakkovaroitusta. Varoitus annetaan vähintään 7 päivää ennen tilisi mahdollista jäädyttämistä.

Tutustu tähän käytäntöpäivitykseen ja selvitä, onko sinulla uuden käytännön vastaisia mainoksia. Tällaiset mainokset tulee poistaa ennen 1.5.2021.

(Julkaistu helmikuu 2021)