Oppdatering av juridiske krav (februar 2021)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

28. februar 2021 skal Google oppdatere retningslinjene for juridiske krav av hensyn til kravene i direktivet for audiovisuelle medietjenester (AMT-direktivet) i EU og Storbritannia. Vi ønsker med dette å påminne annonsører om at de må overholde lokal lov og rett.

Annonsører som målretter annonsene sine mot EU og Storbritannia, må overholde kravene i AMT-direktivet slik disse er vedtatt i landene annonsene målrettes mot. Vi tar med artikkel 9 i direktivet som referanse nedenfor.

Dette er ikke en uttømmende liste over de lokale juridiske kravene i hvert land, og annonsørene har selv ansvar for å sette seg inn i og overholde lokal lov og rett i landet der bedriften din driver virksomhet, samt i eventuelle regioner du målretter annonsene dine mot.

Artikkel 9

1. Medlemsstaterne skal sikre at audiovisuell kommersiell kommunikation fra medietjenestetilbydere under deres jurisdiktion overholder følgende krav:
(a) Audiovisuel kommersiell kommunikation skal enkelt kunne identifiseres som nettopp dette. Skjult audiovisuell kommersiel kommunikasjon er forbudt.
(b) Det skal ikke brukes subliminale teknikker i audiovisuell kommersiell kommunikasjon.
(c) Audiovisuell kommersiell kommunikasjon skal ikke
(i) krenke respekten for menneskeverdet
(ii) inneholde eller fremme noen former for forskjellsbehandling basert på kjønn, etnisk opphav, nasjonalitet, religion eller tro, handicap, alder eller seksuell legning
(iii) fremme atferd som er skadelig for helse eller sikkerhet
(iv) fremme atferd kan være svært miljøskadelig
(d) Alle former for audiovisuell kommersiell kommunikasjon i forbindelse med sigaretter og andre tobakksprodukter – samt e-sigaretter og dampvæske (påfyllsbeholdere) – er forbudt.
(e) Audiovisuell kommersiell kommunikasjon i forbindelse med alkoholholdige drikkevarer skal ikke rettes spesifikt mot mindreårige og heller ikke oppfordre til overdrevent inntak av slike drikkevarer.
(f) Audiovisuell kommersiell kommunikasjon for legemidler og medisinske behandlinger som er reseptpligtige i virkekretsen for medlemslandet som virkekretsen medietjenesteleverandøren er underlagt, er forbudt.
(g) Audiovisuell kommersiell kommunikasjon skal ikke oppmuntre mindreårige til å kjøpe eller leie et produkt eller en tjeneste ved å utnytte deres uerfarenhet eller godtroenhet, oppfordre dem direkte til å overtale foreldrene sine eller andre til å kjøpe dem varene eller tjenestene som markedsføres, utnytte den spesielle tilliten mindreårige har til foreldre, lærere eller andre personer, eller vise mindreårige i farlige situasjoner uten rimelig grunn.

(Lagt ut i desember 2020)