Uppdatering av innehåll som är avsett för barn på YouTube och i annonser (mars 2021)

Den 16 mars 2021 uppdaterar Google annonspolicyn för annonser som visas i innehåll avsett för barn på YouTube.

Följande typer av annonser för innehåll som är avsett för barn begränsas:

• Köpuppmaning: Kampanjer eller innehåll som uppmanar barn att köpa en produkt eller tjänst eller får dem att uppmana föräldrar eller andra att köpa den.
  • Missvisande och bedrägliga påståenden
    • Betalannonser får inte vara vilseledande för barn eller innehålla bedrägliga eller grundlösa påståenden. Alla påståenden måste styrkas i den aktuella videon.
    • Betalannonser får inte antyda att en produkt kan förbättra användarens sociala status.
    • Betalannonser får inte innehålla funktioner eller uppmaningar som inte fungerar eller för vilka den önskade åtgärden inte går att utföra.

(Upplagt i januari 2021)