Oppdateringer av retningslinjene for helsetjenester og legemidler (desember 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I desember 2020 oppdaterer Google retningslinjene for helsetjenester og legemidler for Ungarn, Russland og Tyskland.

Ungarn

Vi tillater nå markedsføring av reseptfrie legemidler av legemiddelprodusenter som overholder lokale forskrifter.

Legemiddelprodusenter kan markedsføre reseptfrie legemidler bare i følgende land: Australia, Brasil, Canada, Frankrike, Hongkong, India, Italia, Japan, Kina, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Russland, Slovakia, Spania, Storbritannia, Sverige, Sør-Korea, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, USA og Østerrike.

Produsenter som ønsker å markedsføre reseptfrie produkter, kan finne mer informasjon og søke om sertifisering på siden med retningslinjer for helsetjenester og legemidler.

Tyskland

Vi tillater nå at lisensierte apoteker med gyldig autorisasjon og tjenester som samler informasjon om beholdningen fra lokale apoteker, kan markedsføre tjenester som leveres av nettapoteker, via Google Ads. De landsspesifikke reglene for Tyskland blir som følger:

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker

Green checkmark, allowed Tillatt med begrensninger

Google tillater markedsføring av nettapoteker (inkludert apoteker, forhandlere av legemidler og apotekforeninger) som ikke markedsfører reseptbelagte legemidler gjennom annonsene eller landingssidene sine under følgende omstendigheter:

registrerte nettapoteker som selger legemidler (postordreapoteker og andre forhandlere av legemidler på nettet som er registrert av DIMDI)

lisensierte apoteker med gyldig driftslisens

apotekforeninger som representerer lisensierte apoteker og/eller postordreapoteker og annonserer på deres vegne

Annonsørene må også sertifiseres av Google. Se hvordan du søker, ovenfor.

Russland

Vi tillater nå at lisensierte nettapoteker kan markedsføre tjenestene sine via Google Ads. De landsspesifikke reglene for Russland blir som følger:

Produkt Er dette tillatt?
Nettapoteker

Green checkmark, allowed Tillatt med begrensninger

Google tillater markedsføring av nettapoteker såfremt de er lisensiert av det russiske helsetilsynet (Roszdravnadz) og har tillatelse til å drive med fjernhandel. Dette kravet gjelder også for apoteker som bare tilbyr reseptfrie legemidler. Annonsørene må også sertifiseres av Google. Slik søker du.