Päivityksiä terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevaan käytäntöön (joulukuu 2020)

Google tarjoaa ohjekeskuksen sisällöstä käännettyjä versioita, joiden tarkoituksena ei kuitenkaan ole muuttaa Googlen käytäntöjen sisältöä. Englanninkielinen versio on virallinen versio, jota käytetään Googlen käytäntöjen täytäntöönpanossa. Jos haluat nähdä tämän artikkelin jollakin toisella kielellä, vaihda kieli sivun alareunan avattavasta kielivalikosta.

Google päivittää joulukuussa 2020 terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytäntönsä Unkarin, Venäjän ja Saksan osalta.

Unkari

Lääkevalmistajat, jotka noudattavat paikallisia säädöksiä, voivat jatkossa mainostaa itsehoitolääkkeitä.

Lääkevalmistajat voivat mainostaa itsehoitolääkkeitä vain seuraavissa maissa: Alankomaat, Australia, Brasilia, Espanja, Etelä-Korea, Hongkong, Intia, Italia, Itävalta, Japani, Kanada, Kiina, Meksiko, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Tšekin tasavalta, Unkari, Uusi-Seelanti, Venäjä, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat.

Valmistajat, jotka haluavat mainostaa itsehoitotuotteita, voivat lukea lisätietoja ja hakea mainontalupaa terveydenhoitoa ja lääkkeitä koskevan käytännön sivulta.

Saksa

Apteekit, joilla on voimassaoleva toimilupa, ja palvelut, jotka kokoavat yhteen paikallisten apteekkien tuotevalikoiman, voivat jatkossa mainostaa verkkoapteekkipalveluita Google Adsin avulla. Alta näet Saksaa koskevat maakohtaiset vaatimukset.

Tuote Onko sallittu?
Verkkoapteekit

Green checkmark, allowed Sallittu tietyin rajoituksin

Google sallii seuraavanlaisten verkkoapteekkien (mukaan lukien apteekit, lääkkeiden jälleenmyyjät ja apteekkijärjestöt) mainokset, kunhan niissä ja niiden laskeutumissivuilla ei mainosteta reseptilääkkeitä:

Rekisteröidyt lääkkeiden verkkojälleenmyyjät (DIMDI:n rekisteröimät postimyyntiapteekit ja muut lääkkeiden verkkojälleenmyyjät)

Apteekit, joilla on voimassa oleva toimilupa

Apteekkijärjestöt, jotka edustavat toimiluvan saaneita apteekkeja ja/tai postimyyntiapteekkeja ja mainostavat niiden puolesta

Mainostajilla on lisäksi oltava Googlen myöntämä mainontalupa. Katso hakuohjeet.

Venäjä

Toimiluvan saaneet verkkoapteekit voivat jatkossa mainostaa palveluitaan Google Adsin avulla. Alta näet Venäjää koskevat maakohtaiset vaatimukset.

Tuote Onko sallittu?
Verkkoapteekit

Green checkmark, allowed Sallittu tietyin rajoituksin

Google sallii sellaisten verkkoapteekkien mainokset, joille terveydenhuollon valvonnasta vastaava organisaatio Roszdravnadzor on myöntänyt toimiluvan ja joilla on oikeus harjoittaa etäkauppaa. Kaikilla apteekeilla on oltava toimilupa, vaikka ne myisivät vain itsehoitotuotteita. Mainostajilla on lisäksi oltava Googlen myöntämä mainontalupa. Katso hakuohjeet.