Update van het beleid voor redactionele vereisten voor niet-geïdentificeerde bedrijven (januari 2021)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcentrum om het gebruikers gemakkelijker te maken. Deze vertalingen hebben echter geen invloed op de inhoud van ons beleid. Voor handhaving van het beleid is de Engelse versie leidend. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

In januari 2021 updatet Google het beleid voor redactionele vereisten voor niet-geïdentificeerde bedrijven om te verduidelijken dat bij weergave van app-advertenties de app-naam en de downloadbron moeten worden vermeld in het advertentiemateriaal en/of op de bestemmingspagina. Wanneer deze update van kracht wordt, is het volgende niet toegestaan:

Niet toegestaan Advertenties waarin of bestemmingen waarop het gepromote product, of de gepromote service of entiteit niet wordt vermeld

Voorbeelden: geen product- of bedrijfsnaam of zichtbare URL opnemen in de advertentie; advertenties met animatie waarin identificerende informatie (zoals een product- of bedrijfsnaam, logo of zichtbare URL) niet duidelijk wordt weergegeven in het laatste statische frame (nadat de animatie is afgelopen); app-advertenties weergeven zonder dat de app-naam en downloadbron worden vermeld in het advertentiemateriaal en/of op de bestemmingspagina

Het nieuwe beleid gaat in op 14 januari 2021.

(Gepost in oktober 2020)