Update van het beleid voor politieke content (oktober 2020)

Google biedt vertaalde versies van het Helpcenter. Het is echter niet de bedoeling dat deze de content van ons beleid veranderen. De Engelse versie is de officiële taal waarmee we ons beleid handhaven. Als u dit artikel in een andere taal wilt lezen, stelt u deze in via het dropdownmenu onderaan de pagina.

Google updatet het beleid voor politieke content om politieke advertenties in Canada tijdens gereguleerde verkiezingsperioden niet toe te staan.

In Canada is het volgende niet toegestaan op Google-platforms tijdens een verkiezingsperiode die valt onder de Canada Elections Act.

Advertenties voor een federale politieke partij, de leider van een federale politieke partij, een huidig lid van het Canadese parlement of een kandidaat voor het Canadese parlement (dit geldt ook voor een persoon die zich voor het parlement verkiesbaar probeert te stellen).

Advertenties over kwesties die verband houden met een federale politieke partij, een huidig lid van het Canadese parlement of een kandidaat voor het Canadese parlement.

Opmerking: Dit beleid is niet van toepassing op advertenties van nieuwsorganisaties die hun berichtgeving over een verkiezing promoten.

Schendingen van dit beleid leiden niet tot onmiddellijke opschorting van het account zonder voorafgaande waarschuwing. Er wordt ten minste zeven dagen vóór de opschorting van uw account een waarschuwing verstuurd.

Bekijk deze beleidsupdate om te bepalen of uw advertenties wel of niet onder het beleid vallen. Zo ja, verwijder ze dan.

(Gepubliceerd in oktober 2020)