Uppdatering av standardavtalsklausuler (SCC) (augusti 2020)

För att underlätta för våra användare tillhandahåller Google översatta versioner av vårt hjälpcenter. Sådana versioner är dock inte avsedda att förändra innehållet i våra policyer. Den engelskspråkiga versionen är den officiella version vi använder för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Från och med den 12 augusti 2020 utgår Google från EU-kommissionens standardavtalsklausuler (SCC) för överföringar av onlineannonseringsdata och personlig mätdata från Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (ESS), Storbritannien och Schweiz. För Tjänster som personuppgiftsbiträde uppdaterar Google villkoren för databehandling i Google Ads så att standardavtalsklausulerna för överföring av personuppgifter till personuppgiftsbiträden i tredje land omfattas. För Tjänster som personuppgiftsansvarig uppdaterar Google villkoren för skydd av personuppgiftsansvariga och personuppgiftsansvarigas data i Google Ads så att standardavtalsklausulerna för överföring av personuppgifter till personuppgiftsansvariga i tredje land omfattas. Om det finns en relevant överföring av personuppgifter gäller de standardavtalsklausuler som ingår i Kundens avtal med Google.

(Upplagt i augusti 2020)