Oppdatering av retningslinjene om upassende innhold (oktober 2020)

Google leverer oversatte versjoner av brukerstøtten, men de er ikke ment å endre innholdet i retningslinjene våre. Den engelskspråklige versjonen er den offisielle versjonen vi bruker for å håndheve retningslinjene. Hvis du vil lese denne artikkelen på et annet språk, kan du bruke rullegardinmenyen for språk nederst på siden.

I oktober 2020 oppdaterer Google bestemmelsene knyttet til sensitive hendelser i retningslinjene om upassende innhold.  Med denne oppdateringen blir følgende ikke tillatt:

Annonser der annonsøren potensielt kan tjene penger på en sensitiv hendelse med betydelige sosiale, kulturelle eller politiske konsekvenser, for eksempel nødsituasjoner som rammer sivile, naturkatastrofer, helsekriser, terrorisme og relaterte aktiviteter, konflikter eller voldshandlinger i stor skala

Eksempler (listen er ikke uttømmende): innhold som virker å slå mynt på en tragisk hendelse uten at brukerne oppnår noen merkbare fordeler, prisspekulasjon eller kunstig høye priser som hindrer eller begrenser tilgangen til viktige varer, salg av produkter eller tjenester det er mangel på under sensitive hendelser, bruk av søkeord relatert til sensitive hendelser med henblikk på å generere høyere trafikk

Annonser der det hevdes at ofre for en sensitiv hendelse selv er ansvarlige, lignende tilfeller der skylden blir lagt på ofrene, eller annonser der det hevdes at ofre for en sensitiv hendelse ikke fortjener hjelp eller støtte

Eksempler (listen er ikke uttømmende): Annonser der det hevdes at ofre fra bestemte land selv er ansvarlig eller fortjener å rammes av en global helsekrise

De oppdaterte retningslinjene trer i kraft 1. oktober 2020.

(Lagt ut i september 2020)