Maak overal op het web reclame voor uw bedrijf met AdWords of gebruik AdSense om inkomsten te genereren met uw website of gebruik AdMob om dat te doen met uw app.

U ziet advertenties wanneer u op internet browset, mobiele apps gebruikt, uw e-mail leest en online winkelt. Google toont advertenties op Google-producten zoals Zoeken, YouTube en Gmail. Het advertentienetwerk van Google toont ook advertenties op ruim twee miljoen websites en apps die niet van Google zijn. Het is een van de vele advertentienetwerken die advertenties personaliseren op basis van uw online activiteit.

In dit artikel

Google-advertentiepersonalisatie beheren

De manier waarop Google uw advertentie-instellingen opslaat is gewijzigd. Meer informatie over hoe Google cookies gebruikt voor advertentie-personalisatie

Door Google getoonde advertenties worden op basis van veel verschillende factoren gepersonaliseerd, zoals de typen websites die u bezoekt en de mobiele apps die u heeft geïnstalleerd.

Waar personalisatie op is gebaseerd

Google geeft advertenties aan u weer op basis van veel factoren, waaronder:
  • Het soort websites dat u bezoekt en de mobiele apps die zich op uw apparaat bevinden
  • Cookies in uw browser en de instellingen in uw Google-account
  • Websites en apps die u heeft bezocht en die bij bedrijven horen die met Google adverteren
  • Uw activiteit op een ander apparaat
  • Eerdere interacties met advertenties of advertentieservices van Google
  • Uw activiteit en informatie in uw Google-account

U kunt bepalen hoe Google-advertenties door Google worden gepersonaliseerd of de personalisatie van Google-advertenties uitschakelen in Advertentie-instellingen

Belangrijk

Wanneer we u gepersonaliseerde advertenties tonen, koppelen we geen ID uit cookies of vergelijkbare technologieën aan gevoelige categorieën, zoals categorieën op basis van ras, geloof, seksuele geaardheid of gezondheid.

Google verkoopt uw persoonlijke gegevens nooit aan anderen. Meer informatie over privacy

Mobiele instellingen

Advertenties kunnen worden gepersonaliseerd op basis van het apparaat dat u gebruikt. U kunt deze advertentiepersonalisatie uitschakelen via de instellingen van uw apparaat.

Android

1. Open de app Google Instellingen op uw apparaat (de app heet Google Instellingen of Instellingen, afhankelijk van uw apparaat).
  2. Scrol omlaag en tik op Google.
  3. Tik op Advertenties.
  4. Schakel Afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties of Afmelden voor personalisatie van advertenties in.

Meer informatie over instellingen voor de advertentie-ID

iOS

Apparaten met iOS gebruiken de advertentie-ID van Apple. Open de app Instellingen op uw apparaat voor meer informatie over hoe u advertentietracking beperkt met behulp van deze ID.

Google en advertentiestandaarden

Het advertentienetwerk van Google is een van de ruim 100 online advertentienetwerken die advertenties aan u weergeven op websites en in apps. Google neemt deel aan industriegroepen, zoals de Digital Advertising Alliance, die normen ontwikkelen en volgen voor online adverteren.

Mogelijk heeft u het AdChoices-pictogram AdChoices icon gezien in advertenties die worden getoond in een advertentienetwerk dat deelneemt aan de Digital Advertising Alliance. Industriegroepen verschillen per locatie.

Groep Locatie
Australian Digital Advertising Alliance Australië
Digital Advertising Alliance (DAA) Verenigde Staten
Digital Advertising Alliance of Canada Canada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative Verenigde Staten

Aanmelden voor AdSense

Feedback geven op de website of advertentie die u zojuist heeft gezien

De problemen hebben betrekking op: