Du kan marknadsföra ditt företag över hela webben med AdWords, tjäna pengar på din webbplats med AdSense eller få intäkter från din app med AdMob.

När du surfar på webben, använder appar, läser e-post eller shoppar online ser du annonser. Google visar annonser på Google-produkter som Sök, YouTube och Gmail. Dessutom kan du se annonser i Googles annonsnätverk som består av över två miljoner webbplatser och appar som inte ägs av Google. Det är ett av många annonsnätverk som visar anpassade annonser baserade på dina aktiviteter online.

Innehåll

Styr Googles annonsanpassning

Vi har ändrat det sätt som Google sparar dina annonsinställningar. Läs mer om hur Google använder cookies för annonsanpassning.

Annonser som Google visar är anpassade utifrån många faktorer, som vilka webbplatser du besöker eller vilka mobilappar du har installerat.

Varifrån kommer anpassningen?

Google visar dig annonser baserat på en mängd olika faktorer, som
  • olika typer av webbplatser du besöker och mobilappar du har på din enhet
  • cookies i din webbläsare och inställningarna i ditt Google-konto
  • vilka webbplatser och appar du har besökt som tillhör företag som annonserar med Google
  • din aktivitet på en annan enhet
  • din tidigare interaktion med Googles annonser eller annonstjänster
  • dina aktiviteter och annan information i ditt Google-konto.

Du kan styra hur Google anpassar Google-annonser eller inaktivera anpassning av Google-annonser i Annonsinställningar

Viktigt!

När Google visar anpassade annonser görs ingen koppling av identifierare från cookies eller liknande teknik till känsliga kategorier, till exempel sådana som grundas på ras/etnicitet, religion, sexuell läggning eller hälsa.

Google säljer aldrig dina personliga uppgifter till andra. Läs mer om sekretess

Mobila enheter

Annonser kan anpassas baserat på vilken enhet du använder. Du kan inaktivera denna annonsanpassning i enhetens inställningar.

Android

1. Öppna inställningen för Google-inställningar på din enhet. Den heter Google-inställningar eller Inställningar beroende på vilken enhet du har.
  2. Rulla ned och tryck på Google.
  3. Tryck på Annonser.
  4. Aktivera Välj bort intressebaserade annonser eller Välj bort annonsanpassning.

Läs mer om styrning av reklam-id

iOS

I enheter med iOS används Apples annonsidentifierare. Läs mer om att begränsa annonsspårning med den här identifieraren i appen Inställningar på din enhet.

Google och annonsstandarder

Googles annonsnätverk är ett av över hundra annonsnätverk online som visar annonser på webbplatser och i appar. Google deltar i branschgrupper som Digital Advertising Alliance som utvecklar och följer standarder inom onlineannonsering.

Kanske har du sett AdChoices-ikonen AdChoices icon i annonser som visas av alla annonsnätverk som deltar i Digital Advertising Alliance. Branschgrupper varierar beroende på plats.

Grupp Plats
Australian Digital Advertising Alliance Australien
Digital Advertising Alliance (DAA) USA
Digital Advertising Alliance of Canada Kanada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative USA

Registrera dig för AdSense

Lämna synpunkter på webbplatsen eller annonsen du just har sett

Problemet gäller: