Du kan annoncere for din virksomhed overalt på nettet med AdWords, tjene penge på dit webste med AdSense eller tjene penge på din app med AdMob.

Når du browser på internettet, bruger mobilapps, læser din mail eller handler online, ser du annoncer. Google viser annoncer på Google-produkter som Søgning, YouTube og Gmail. Googles annoncenetværk viser også annoncer på flere end to millioner andre websites og apps. Det er et af mange annoncenetværk, der tilpasser annoncer baseret på din onlineaktivitet.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Kontrollér tilpasning af Google-annoncer

Måden, som Google gemmer dine annonceindstillinger på, er blevet ændret. Få flere oplysninger om, hvordan Google bruger cookies til annoncetilpasning

De annoncer, som Google viser, er tilpassede ud fra en lang række faktorer såsom den type websites, du besøger, eller de mobilapps, du har installeret.

Hvor kommer tilpasningen fra?

Google viser dig annoncer baseret ud fra en lang række faktorer, herunder følgende:
  • De typer websites, du besøger, og de mobilapps, du har på din enhed
  • Cookies i din browser og indstillingerne på din Google-konto
  • Hvilke websites og apps du har besøgt, som tilhører virksomheder, der annoncerer via Google
  • Din aktivitet på en anden enhed
  • Tidligere interaktion med Googles annoncer eller annonceringstjenester
  • Din aktivitet og dine oplysninger på din Google-konto

Under Annonceindstillinger kan du styre, hvordan Google tilpasser Google-annoncer, eller slå tilpasning af Google-annoncer fra.

Vigtigt!

Når Google viser dig tilpassede annoncer, knyttes der ikke et id fra cookies eller lignende teknologier til følsomme kategorier, f.eks. race, religion, seksuel orientering eller helbredstilstand.

Google sælger aldrig dine personlige oplysninger til andre. Få flere oplysninger om privatliv

Kontrolelementer på mobilenheder

Annoncer kan tilpasses ud fra den enhed, du bruger. Du kan slå denne form for annoncetilpasning fra via enhedens indstillinger.

Android

1. Åbn appen Google Indstillinger på din enhed (den hedder enten Google Indstillinger eller Indstillinger, alt efter hvilken enhed du bruger).
  2. Rul ned, og tryk på Google
  3. Tryk på Annoncer
  4. Aktivér Fravælg interessebaserede annoncer eller Fravælg personliggjorte annoncer.

Få flere oplysninger om kontrolelementer for annonce-id

iOS

Enheder med iOS bruger Apples annonceringsidentifikator. Åbn appen Indstillinger på din enhed for at få flere oplysninger om begrænsning af annoncesporing ved hjælp af dette id.

Google og annonceringsstandarder

Googles annoncenetværk er ét af mere end 100 onlineannoncenetværk, der viser dig af annoncer på websites og i apps. Google er medlem af forskellige brancheorganisationer, f.eks. Digital Advertising Alliance, som udvikler og overholder standarder inden for onlineannoncering.

Du har sikkert set ikonet Annoncevalg AdChoices icon, der vises af alle de annoncenetværk, der er medlem af Digital Advertising Alliance. Der er forskellige brancheorganisationer i de enkelte lande.

Organisation Placering
Australian Digital Advertising Alliance Australien
Digital Advertising Alliance (DAA) USA
Digital Advertising Alliance of Canada Canada
European Digital Advertising Alliance Europa
Network Advertising Initiative USA

Tilmeld dig AdSense

Giv feedback om det website eller den annonce, som du lige har set

Problemet/problemerne vedrørte: