Ställ in ett CCPA-sekretessmeddelande för din webbplats

För att hjälpa dig följa California Consumer Privacy Act (CCPA) har vi integrerat ett verktyg i AdSense för CCPA-sekretessmeddelanden. Du kan använda detta meddelandeverktyg för att visa ett CCPA-sekretessmeddelande på din webbplats som ger användarna möjlighet att välja bort att deras personliga uppgifter säljs. Meddelandeverktyget använder Googles Funding Choices.

Så fungerar det

Första gången du aktiverar CCPA-sekretessmeddelandet i AdSense skapar vi automatiskt ett konto i Funding Choices åt dig. På så sätt kan du använda den AdSense-kod som redan finns på din webbplats för att visa meddelandet. Du behöver inte lägga till någon extra kod.

I det sekretessmeddelande som du skapar i AdSense visas länken Sälj inte mina personliga uppgifter, där användarna har möjlighet att välja bort att deras personliga uppgifter säljs. När användaren har gjort sitt val förmedlar sekretessmeddelandet automatiskt deras status till Googles annonstaggar med hjälp av ramverket för IAB CCPA. Läs mer om hur bortvalsmeddelande för Kalifornien fungerar i Funding Choices.

Obs!
  • Ditt sekretessmeddelande åsidosätter den globala CCPA-inställningen på sidan California Consumer Privacy Act page. Om du till exempel redan har valt inställningen Begränsa databehandling visas anpassade annonser på din webbplats om användaren godkänner att deras personliga uppgifter säljs.
  • Om du väljer att aktivera sekretessmeddelandet och åsidosätta inställningen Begränsa databehandling kan du inte anpassa listan med annonseringspartner. De webbplatser där du har ställt in åsidosättningen använder alltid standardlistan med annonseringspartner.

Innan du börjar

Se till att du har placerat AdSense-koden på din webbplats.

Obs! Det är ditt ansvar att se till att ditt sekretessmeddelande uppfyller rättsliga krav.

Begränsningar

• Texten i sekretessmeddelandet är på engelska.
  • Sekretessmeddelandet stöder inte AMP (Accelerated Mobile Pages). Om du aktiverar den här funktionen visas ett sekretessmeddelande på din webbplats, inte i ett meddelande på AMP-versionen av webbplatsen.

Anvisningar

1. Logga in på ditt AdSense-konto.
  2. Klicka på Annonser följt av Översikt.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid din webbplats i webbplatstabellen.

Webbplatsen öppnas i förhandsgranskningen av annonsinställningar.

4. Klicka på Fler funktioner.
  5. Aktivera CCPA-sekretessmeddelande.
  6. (Valfritt) Klicka på Visa sekretessmeddelande om du vill se hur sekretessmeddelandet ser ut på din webbplats.
    Tips! Du kan klicka på knapparna i förhandsgranskningen för att utforska sekretessmeddelandet.
  7. Klicka på Bekräfta.

Vi skapar automatiskt ett konto i Funding Choices åt dig.

8. Klicka på Använd på webbplatsen.

Ditt sekretessmeddelande visas för besökarna på din webbplats inom några minuter.

Om du vill anpassa sekretessmeddelandet

Vi rekommenderar att du använder den standardformulering som Google anger i sekretessmeddelandet i AdSense. Men om du har specifika krav kan du anpassa sekretessmeddelandet i ditt Funding Choices-konto.

Obs! Aktivera alternativet CCPA-sekretessmeddelande i AdSense innan du öppnar Funding Choices.

När du loggar in på Funding Choices öppnas meddelanderedigeraren (om du har en webbplats) eller sidan Webbplatser (om du har fler än en webbplats). Du kan sedan följa anvisningarna och redigera sekretessmeddelandet.

Obs! Länken Sälj inte mina personliga uppgifter på webbplatsen kanske inte matchar förhandsgranskningen i Funding Choices. Det kan hända om till exempel tekniska begränsningar kräver en annan visuell hantering för att länken ska kunna visas på sidan.

Om du vill ändra listan med annonseringspartner

Om du valde CCPA-inställningen Begränsa inte databehandling kan du anpassa listan med de annonseringspartner som är kvalificerade att ta emot budförfrågningar för användare som enligt Googles bedömning finns i Kalifornien. Gör så här för att ange annonseringspartner.