Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Kontoinnstillinger

Avslutt AdSense-kontoen

Hvis du ikke lenger ønsker å bruke AdSense, kan du avslutte AdSense-kontoen din. Hvis du avslutter AdSense-kontoen din, stoppes leveringen av alle AdSense-annonser på nettstedet ditt automatisk i løpet av 24 timer.

Merk: At du avslutter AdSense-kontoen din, er noe helt annet enn om du avslutter Google-kontoen din. Hvis du avslutter Google-kontoen, avsluttes alle Google-produktkontoene som er knyttet til den aktuelle kontoen, og du har ikke lenger tilgang til kontoene. Brukernavnet ditt for Gmail slettes også og kan ikke brukes på nytt senere. Finn ut mer om sletting av Google-kontoer.

Før du avslutter AdSense-kontoen din

Det er lurt å eksportere rapporteringsdataene dine. Når kontoen er avsluttet, har du ikke lenger tilgang til resultatrapportene via kontoen.

Tips: Hvis du foretrekker å midlertidig sperre deltakelsen din i AdSense-programmet, kan du gjøre dette ved å fjerne all annonsekode fra sidene dine. Du kommer fortsatt til å ha tilgang til kontoen din. Når AdSense-kontoen har vært inaktiv i seks måneder, blir den deaktivert. Hvis du senere vil bruke AdSense igjen, må du aktivere kontoen din på nytt. Se mer om dette i artikkelen om AdSense-kontoer som deaktiveres på grunn av inaktivitet.

Krav til avslutning av AdSense-kontoer

Krav til å motta endelige utbetalinger fra AdSense-kontoer

Når du har avsluttet AdSense-kontoen din, mottar du den siste betalingen omtrent 90 dager etter utgangen av måneden. Dette forutsetter imidlertid følgende:

Den siste utbetalingen gjøres til den primære betalingsmåten i betalingsprofilen din.

Slik avslutter du AdSense-kontoen din

1. Logg på AdSense-kontoen din.
  2. Klikk på Konto.
  3. Klikk på Innstillinger og deretter på Kontoinformasjon.
  4. Gå til Kontoinformasjon-siden, og klikk på Avslutt kontoen.
    Merk: Hvis du ikke ser noe alternativ for å avslutte kontoen, er du kanskje ikke kontoadministrator.
  5. Les informasjonen på «Slik avslutter du kontoer»-siden.

6. Merk av for de ulike kontoene du vil avslutte.
    Merk: Hvis avmerkingsboksen for kontoer er inaktiv, betyr det at du ikke kan avslutte kontoen. Dette kan skyldes at adressen din må bekreftes, at betalingene dine holdes tilbake, eller at det er en produktkonflikt i kontoen (f.eks. en Ad Manager-konto som forhindrer at AdSense-kontoen avsluttes). Når du har bekreftet adressen, korrigert forhold som fører til at utbetalinger holdes tilbake, eller avsluttet Ad Manager-kontoen, kan du fullføre trinnene for å avslutte kontoen. Se mer om dette her:
  7. Klikk på Avslutt kontoen.

Etter at AdSense-kontoen din er avsluttet

• AdSense-annonsekoden slutter å fungere, så du må påse at du har fjernet denne koden fra alle sidene dine.
  • Hvis du har avsluttet alle de andre kontoene dine (AdMob, Ad Manager og AdSense for YouTube) og vil bruke AdSense igjen, kan du reaktivere AdSense-kontoen. Du kan også registrere deg for en ny AdSense-konto.
  • Hvis du har andre åpne kontoer (AdMob, Ad Manager eller AdSense for YouTube), har du kanskje fortsatt har tilgang til noen funksjoner i AdSense-kontoen.
  • Hvis du har knyttet en søkemotor til denne AdSense-kontoen, kommer søket fortsatt til å fungere, men annonsene blir ikke lenger knyttet til denne kontoen. Du må opprette en ny AdSense-tilknytning for å kunne tjene penger igjen.