Kom ihåg att besöka Din AdSense-sida där du hittar anpassad information om ditt konto som hjälper dig att nå framgång med AdSense.

Jämföra Ad Manager, AdSense och AdMob

Se vilken Google-utgivarlösning som passar dina webbplatser eller appar

Google Ad Manager, AdSense och AdMob är effektiva produkter som hjälper dig att sälja annonser på din webbplats eller i din app. Var och en har olika funktioner som är lämpliga för olika typer av utgivare. I den här artikeln beskriver vi produkterna så att du kan välja den som passar bäst för dina annonseringsbehov.

Anlita en godkänd expert
Behöver du hjälp med att generera intäkter på din webbplats eller i din app? Våra Certified Publishing Partners erbjuder lösningar för Ad Manager, AdSense och AdMob. Börja söka efter en lämplig partner redan i dag.

AdSense

AdSense fungerar som ett annonsnätverk som ger dig tillgång till efterfrågan från annonsörer och hjälper dig att skapa annonsutrymme. AdSense är bäst för utgivare som vill ha mer automatiserade annonslösningar och som har ett litet annonshanteringsteam.

AdSense passar dig om du vill

• ha en plats där du kan tjäna pengar på din webbplats – bloggar, forum och onlinetjänster fungerar mycket bra på AdSense
  • ha ett snabbt sätt att implementera annonsvisning
  • att Google ska optimera ditt annonsutrymme åt dig och maximera dina intäkter med hjälp av automatiska annonser.
  • Tillgängliga resultatrapporter

Registrera dig för AdSense

AdMob

AdMob är en plattform för mobilannonsnätverk och intäktsgenerering för mobilutvecklare som vill tjäna pengar på annonser, se insikter och öka sin appverksamhet. Som nätverk kan AdMob hjälpa dig att generera intäkter från dina appar genom att visa annonser globalt. Som plattform för intäktsgenerering hjälper AdMob utvecklare som arbetar med flera annonsnätverk att maximera sina annonsintäkter från alla tredje parts nätverkspartner.

AdMob passar dig om du vill ha

• tillgång till effektiva appannonsformat med starka kontroller för varumärkesintegritet
  • en lösning som hjälper dig att maximera annonsintäkterna i Googles nätverk och tredjepartsnätverk med vattenfallsmedling och budgivning
  • en helhetsbild av annonsresultat och användarengagemang med Google Analytics för Firebase
  • automatiska verktyg för att effektivisera dina dagliga uppgifter med funktioner som Optimering av annonsnätverk
  • en lösning för att balansera köp i appen och annonsbaserade intäktsflöden baserat på användarbeteende med smart segmentering.

Registrera dig för AdMob

Google Ad Manager is an ad management platform for large publishers who have significant direct sales. Ad Manager provides granular controls and supports multiple ad exchanges and networks, including AdSense, Ad Exchange, third-party networks, and third-party exchanges.

Ad Manager is for you if you need:

• A central place to monetize all of your inventory types (websites, mobile apps, videos, or games)
  • To manage a significant amount of ad revenue that comes through direct deals from buyers
  • To use third-party networks to compete for ad inventory
  • More complex reports to gain granular insights

Registrera dig för Ad Manager

Vanliga missuppfattningar

Ad Manager visar annonser med högre kvalitet Inte sant

AdSense-, AdMob- och Ad Manager-utgivare har tillgång till samma Authorized Buyers. Du kan visa annonser av hög kvalitet från alla tre plattformarna.

Ad Manager är en premiumversion av AdSense Inte sant

Ad Manager är en annan produkt än AdSense och AdMob. Ad Manager är en enhetlig plattform med detaljerade annonsutrymmeskontroller och andra funktioner som gör att du kan hantera direktförsäljning, tredjepartsnätverk och programmatisk efterfrågan på dator, mobilwebb och appar.

Skillnader mellan produkterna

Google Ad Manager
(annonsplattform)

Google AdSense
(annonsnätverk)

Google AdMob
(annonsplattform)

Google AdMob
(annonsnätverk)

Tillgängliga annonsutrymmestyper

Webb + app

Webb

App

App

Använda andra annonsnätverk eller förhandla om direktsålda annonser

Ja

Nej

Ja

Nej

Tagga sidor för att se annonser

Ja, om du tillåter att AdSense visas via Ad Manager

Ja

Inte tillämpligt

Inte tillämpligt

Se till att AdSense-nätverket konkurrerar med andra annonsnätverk för att maximera intäkterna

Ja

Nej

Ja

AdMob-nätverket = efterfrågan från Google + budgivningskällor från tredje part

Nej

Konsekvent rapportering av alla annonsvisningsaktiviteter

Ja

Inte tillämpligt

Ja

Ja

Google hanterar betalningar till dig och fakturerar dina annonsörer eller inkasserar belopp från annonsnätverk

Ja, för Authorized Buyers, budgivning och transaktioner via Programmatisk och direkt

Ja

Nej, betalningar till dig kommer direkt från dina annonsörer eller annonsnätverk och du hanterar fakturering och inkassering

Ja

Nej, för traditionellt förhandlade rader kommer betalningar till dig direkt från dina annonsörer eller annonsnätverk och du hanterar fakturering och inkassering