Vi anbefaler at du går til AdSense-siden din, der du finner personlig tilpasset informasjon om kontoen din som kan være nyttig for å lykkes med AdSense.

Annonsemålretting

Slik målrettes annonser mot nettstedet ditt

Google viser automatisk annonser som er målrettet mot innholdet ditt eller målgruppen din. Vi gjør dette på ulike måter:

• Innholdsmålretting
    Teknologien vår tar utgangspunkt i faktorer som for eksempel søkeordanalyse, ordfrekvens, skriftstørrelse og generell linkstruktur på nettet når det skal bestemmes hva en nettside handler om, og Google-annonser skal matches med siden.
  • Plasseringsmålretting
    Ved hjelp av plasseringsmålretting kan annonsører velge bestemte annonseplasseringer, eller underdeler av utgivernettsteder, der de vil publisere annonsene sine. Det kan hende at annonser som er målrettet mot plasseringer, ikke alltid er svært relevante for innholdet på en side. De er imidlertid håndplukket av annonsører som har oppdaget at interessene til brukerne dine samsvarer med det de tilbyr.
  • Personlig tilpasset målretting
    Med personlig tilpasset annonsering kan annonsører nå ut til brukere basert på interessene de har (f.eks. «sportsentusiaster»), demografisk informasjon og andre kriterier. Brukere kan velge bort personlig tilpasset annonsering via kontrollene i Annonseinnstillinger.
    Den personlig tilpassede målrettingen kan også omfatte innholdsmålretting, men bare når vi ikke har tilgang til brukerdata, for eksempel informasjonskapsel-ID-er. Hvis du har valgt «Annonser som ikke er personlig tilpasset» i EU-innstillingene for brukerkontroll, kan du fortsatt komme til å se annonser oppført under «Personlig tilpasset»-målrettingstypen, selv om det ikke benyttes brukerdata.
  • Målretting over hele nettverket
    Med denne typen målretting kan annonsørene målrette annonser mot alle nettstedene i AdSense-nettverket – unntatt de som eksplisitt er ekskludert – i henhold til beholdningen som er tilgjengelig til enhver tid.