Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Advertentietargeting

Hoe advertenties worden getarget op uw site

Google geeft automatisch advertenties weer die zijn getarget op uw content of doelgroep. We doen dit op verschillende manieren:

• Contexttargeting
    Onze technologie maakt gebruik van zoekwoordanalyse, woordfrequentie, lettergrootte, de algemene linkstructuur van internet en andere factoren om te bepalen waar een pagina over gaat, en om voor elke pagina de juiste Google-advertenties te vinden.
  • Plaatsingstargeting
    Bij plaatsingstargeting kiezen adverteerders specifieke advertentieplaatsingen of delen van uitgeverswebsites waarop ze hun advertenties willen weergeven. Advertenties met plaatsingstargeting houden niet altijd direct verband met de content van een pagina, maar worden zorgvuldig geselecteerd door adverteerders die een overeenkomst zien tussen datgene waarin uw gebruikers zijn geïnteresseerd, en de producten en/of services die zij aanbieden.
  • Gepersonaliseerde targeting
    Met gepersonaliseerd adverteren kunnen adverteerders gebruikers bereiken op basis van hun afgeleide interesses (bijvoorbeeld 'sportliefhebbers'), demografie en andere criteria. Gebruikers kunnen zich afmelden voor gepersonaliseerd adverteren door wijzigingen aan te brengen in Advertentie-instellingen.
    Rapporten voor gepersonaliseerde targeting kunnen contexttargeting bevatten wanneer er geen gebruikersgegevens (zoals de cookie-ID) beschikbaar zijn. Als u 'Niet-gepersonaliseerde advertenties' heeft geselecteerd in uw beheerinstellingen voor gebruikers in de Europese Unie, kunnen er nog steeds advertenties worden weergegeven bij het targetingtype 'Gepersonaliseerd', ook al worden er geen gebruikersgegevens gebruikt.
  • Run-of-network-targeting
    Met 'Run-of-network' kunnen adverteerders alle sites in het AdSense-netwerk targeten, met uitzondering van expliciet uitgesloten sites, op basis van de beschikbare voorraad.