Advertentietargeting

Hoe advertenties worden getarget op uw site

Google vertoont automatisch advertenties die worden getarget op uw content of doelgroep. We doen dit op verschillende manieren:

• Contexttargeting
    Onze technologie maakt gebruik van zoekwoordanalyse, woordfrequentie, lettergrootte, de algemene linkstructuur van internet en andere factoren om te bepalen waar een pagina over gaat, en om voor elke pagina de juiste Google-advertenties te vinden.
  • Plaatsingstargeting
    Bij plaatsingstargeting kiezen adverteerders specifieke advertentieplaatsingen of delen van uitgeverswebsites waarop ze hun advertenties willen weergeven. Advertenties met plaatsingstargeting houden niet altijd direct verband met de content van een pagina, maar worden zorgvuldig geselecteerd door adverteerders die een overeenkomst zien tussen datgene waarin uw gebruikers geïnteresseerd zijn, en de producten en/of services die zij aanbieden.
  • Gepersonaliseerd adverteren
    Met gepersonaliseerd adverteren kunnen adverteerders gebruikers bereiken op basis van hun afgeleide interesses (bijvoorbeeld 'sportfliefhebbers'), demografie en andere criteria. Gebruikers kunnen zich afmelden voor gepersonaliseerd adverteren door wijzigingen aan te brengen in Advertentie-instellingen.
  • Targeting op taal
    Met onze technologie kunnen we ook de primaire taal van een pagina vaststellen. Als uw content is geschreven in een taal die door ons programma wordt ondersteund, zorgt AdSense ervoor dat er op uw pagina alleen advertenties worden weergegeven in de juiste taal. Daarnaast kunnen we kijken naar de taal van de pagina's die een gebruiker bekijkt of recent heeft bekeken om te bepalen welke advertenties kunnen worden weergegeven. In dit geval kan AdSense advertenties targeten op basis van de gedetecteerde taal van de gebruiker in plaats van de taal van uw content. Meer informatie over advertentietargeting op taal.