Mainosten kohdistaminen

Mainosten kohdistaminen sivustolle

Google näyttää automaattisesti mainoksia, jotka on kohdistettu sisältöösi tai yleisöösi. Tapoja on useita:

• Asiayhteyteen kohdistus
    Tekniikkamme selvittää sivun sisällön muun muassa avainsana-analyysin, sanojen yleisyyden, kirjasinkoon ja internetin koko linkkirakenteen avulla. Näin voimme kohdistaa sopivia Google-mainoksia kaikille sivuille.
  • Sijoitteluun kohdistaminen
    Sijoitteluun kohdistamisessa mainostajat valitsevat tietyt mainoksen sijoittelut tai julkaisijoiden sivustojen osat, joissa mainokset näkyvät. Sijoitteluun kohdistetut mainokset eivät välttämättä liity tarkasti sivun sisältöön, vaan mainostajat ovat valinneet ne itse sen mukaan, mikä sopii käyttäjien mieltymyksiin ja mainostajan tarjontaan.
  • Yksilöity kohdistus
    Yksilöidyn mainonnan avulla mainostajat tavoittavat käyttäjät näiden kiinnostusten kohteiden (esimerkiksi urheilusta kiinnostuneet), demografisten tietojen ja muiden kriteerien perusteella. Käyttäjät voivat estää yksilöidyn mainonnan muuttamalla mainosasetuksiaan.
    Yksilöity kohdistustyyppi ‑raportit voivat sisältää asiayhteyteen kohdistuksen, kun käyttäjädataa, kuten evästetunnusta, ei ole käytettävissä. Jos olet valinnut Ei-yksilölliset mainokset EU-käyttäjän hallinta-asetuksissa, voit edelleen nähdä mainoksia Yksilöity kohdistustyyppi ‑raportissa, vaikka käyttäjädataa ei käytetä.
  • Verkostoon kohdistaminen
    Verkostoon kohdistamisen avulla mainostajat voivat kohdistaa mainoksia AdSense-verkoston kaikille muille paitsi nimenomaan poissuljetuille sivustoille käytettävissä olevan mainosjakauman mukaan.