Ga naar Uw AdSense-pagina, waar u gepersonaliseerde informatie over uw account vindt om het maximale uit AdSense te halen.

Technische specificaties voor integratie met het CCPA Framework van het IAB

Google is momenteel geen ondertekenaar van het beperkte contract voor serviceproviders van IAB Privacy. We hebben wel de technische specificaties van het CCPA Framework v1.0 van het IAB geïntegreerd in Ad Manager, AdSense en AdMob, zoals hieronder wordt uitgelegd.

Technische integratie

Google ondersteunt versie 1.0 van de technische specificaties van het IAB Tech Lab voor het lezen van de tekenreeks us_privacy in onze advertentieproducten voor uitgevers. We passen beperkte gegevensverwerking toe wanneer de tekenreeks aangeeft dat een gebruiker geen toestemming heeft gegeven (hieronder vindt u meer informatie).

Onze advertentietags halen de tekenreeks us_privacy op via de pagina van de uitgever. Uitgevers die ervoor kiezen het IAB-signaal te gebruiken, moeten de technische specificaties van het IAB Tech Lab volgen om de tekenreeks us_privacy op hun pagina's te implementeren.

• Als de IAB-tekenreeks aangeeft dat een gebruiker toestemming geeft, blijft de advertentieweergave ongewijzigd en wordt het IAB-signaal niet doorgegeven aan andere leveranciers.
  • Als de IAB-tekenreeks aangeeft dat een gebruiker geen toestemming geeft, zet Google beperkte gegevensverwerking aan (zoals beschreven in ons Helpcentrum voor Ad Manager, AdSense en AdMob). Als beperkte gegevensverwerking aanstaat, stuurt Google geen advertentieverzoeken via RTB naar derden en wordt het signaal niet verder doorgegeven aan andere leveranciers.

Integratie van Global Privacy Platform

Google-oplossingen voor toestemmingsbeheer gebruiken het IAB GPP-framework (Global Privacy Platform) om afmeldingsverzoeken voor CPRA-berichten te sturen. Daarnaast wordt de hierboven genoemde IAB US Privacy String gebruikt, die eerder werd gebruikt voor de CCPA. Voor de EER/het VK blijft Google wel ondersteuning bieden voor het TCF v2-framework van IAB Europe als onafhankelijk framework en niet via GPP.

App-ondersteuning

Ga naar de site voor app-ontwikkelaars voor meer informatie over hoe u de tekenreeks us_privacy implementeert voor de SDK voor mobiele advertenties van Google.

Ondersteuning voor de IMA-SDK

Ga naar de site voor ontwikkelaars over de IMA-SDK voor meer informatie over hoe u de tekenreeks us_privacy implementeert voor de SDK voor interactieve media-advertenties van Google.

IMA-SDK

IMA DAI-SDK

Meer informatie over hoe u uitgevers kunt helpen om te voldoen aan de privacywetgeving van Amerikaanse staten